Petrovac slavio u Golubovcima

Petrovac je nastavio seriju bez poraza koja traje osam kola, a ponovo je bio bolji od Zete, kao i pod Malim brdom, u prvom kolu proljećnjeg dijela šampionata.
0 komentar(a)
Zeta - Petrovac, Foto: Boris Pejović
Zeta - Petrovac, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.04.2011. 14:16h

Petrovac je kao i na proljećnjoj premijeri pod Malim brdom ponovo bio koban za Zetu - izabranici Milorada Malovrazića bili su puno bolji i agresivniji od posrnulog domaćina i zasluženo osvojili čitav plijen na Trešnjici. Pobjednika je odlučio štoper Mikijelj sigurnim udarcem iz penala u 81. minutu. Gosti su, međutim, imali mnogo šansi da ranije povedu, ali je i domaćin uprkos blijedom izdanju mogao do vođstva da su Korać u prvom dijelu, te Burzanović u nastavku iskoristili šanse.

Uzbuđenja je najavio napadač gostiju Zvicer već u prvom minutu, ali je golman Ivanović dobro reagovao. Isti igrač je opasno zaprijetio još nekoliko puta, ali su sreća i Ivanović čuvali mrežu domaćina. I drugi, iskusniji špic Petrovca Milić prijetio je u prvom dijelu, u 3. minutu je odbijenu loptu poslao preko prečke, dok je Ivanović zaustavio njegov manje opasan pokušaj u 16. minutu. Sredinom poluvremena i vezista Jovanović je imao sjajnu šansu za goste, ali je njegov pokušaj glavom završio pored stative. Na drugoj strani, Korać je u 24. minutu sa šest-sedam metara prokockao idealnu priliku da kazni promašaje gostiju, dok je desetak minuta kasnije Škuletić jednu odbijenu loptu poslao preko prečke.

I nastavak je počeo slično - Jovanović je uzdrmao stativu nakon Čelebićevog kornera, a Zvicer potom još dva puta odlično šutirao (jednom je bio neprecizan, a drugi pokušaj ukrotio je domaći čuvar mreže). U 79. minutu Burzanović je imao zicer, ali je pogodio golmana Velimirovića sa četiri-pet metara, dok je na drugoj strani sudija Dabanović pokazao na bijelu tačku nakon što je istrčali golman Ivanović faulirao rezervistu Jovovića. Mikijelj je sa bijele tačke postigao pogodak koji je Petrovčane lansirao na šesto mjesto.

"Petrovac je imao mnogo više šansi od nas. Imali smo i mi priliku u prvom dijelu preko Koraća, mogli smo možda i da dođemo do vođstva, ali je krajnji rezultat zaslužen jer je Petrovac znao u svakom momentu šta hoće i bio motivisaniji. Bili smo jako loši u prvih 10-ak minuta, potom nešto pokušavali. Imali smo i šansu Burzanovića, koja je prethodila penalu iz kojeg su gosti postigli gol. Mogli smo da primimo gol i ranije, ali nije trebalo ovako da ga primimo - imali smo loptu na sredini, protivnik nam je oduzeo a nakon toga ostao u kontri “dva na jedan”. U svakom slučaju zaslužena pobjeda Petrovčana, čestitam im na trijumfu", rekao je Dejan Vukićević, trener Zete.

Nakon prvog proljećnjoj poraza na Trešnjici, Zeta je daleko od trećeg mjesta...

"Ako je za nešto bila dobra ova utakmica - jasno je kao dan da će nam u polufinalu Kupa koga god da izvučemo biti jednako teško, jer svi imaju istu ambiciju. Biće nam teško da dođemo do finala, evo i Petrovac je to pokazao. Vidjećemo koga ćemo dobiti na žrijebu, a očekuje nas i težak raspored, u vrijeme kada se igraju polufinalni mečevi imaćemo pet teških mečeva. No, ukoliko budemo djelovali kao u ovom meču onda nemamo čemu da se nadamo, jer će svi biti ako ne bolji, onda motivisaniji od nas", zaključio je Vukićević.

Petrovčani su nastavili sjajnu proljećnu seriju bez poraza...

"Odigrali smo mnogo dobru utakmicu, igrači su ispoštovali ono što smo dogovorili u svlačionici. Odigrali smo dobar meč na kvalitetnom i širokom terenu, što nam i odgovara, iako postoje priče da nam odgovara naš mali teren u Petrovcu. Nadigrali smo i nadtrčali Zetu, stvorili više šansi od domaćina i potpuno zasluženo slavili. Sada smo bliži opstanku, a ukoliko u subotu dobijemo Rudar možemo da se posvetimo Kupu. A kako se u polufinalu Kupa igraju dva meča, a imate četiri rivala od kojih svak svakog može da savlada, neće biti iznenađenje ukoliko Petrovac bude igrao u finalu - rekao je Malovrazić.

Zeta - Petrovac 0:1

Golubovci - Stadion Trešnjica. Gledalaca: 400. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić), Jovica Tatar (Podgorica). Strijelac: Mikijelj u 81. minutu iz penala. Žuti kartoni: Ivanović, Knežević, Burzanović (Zeta).

Zeta: Ivanović 7,5, M. M. Radulović 5 (Krkotić 5,5), Novović 5,5, Petrović 6, Kaluđerović 5,5, Božović 5,5, Zlatičanin 5,5, Ćetković 5,5 (Knežević 5), Burzanović 5,5, Korać 5,5, Škuletić 5,5 (Došljak).

Petrovac: Velimirović 7, Stanišić 6,5, Čelebić 6,5, Mikijelj 7,5, Mihailović 7, Golubović 6,5, Jovanović 6,5, Muhović 6,5 (Vučković 6,5), Marković 6,5, Milić 6,5 (Jovović 7), Zvicer 7 (Kladnik).

REZULTATI:

Zeta - Petrovac 0:1 (0:0)

Mikijelj (penal) 81.

Mornar - Sutjeska 3:1 (3:1)

Kasapi 3, Jovović 15, 30. - Marković (penal) 41.

Mogren - Bar 1:2 (1:0)

D. Božović 8. - Nedović 60, Ivanović 70.

Budućnost - Lovćen 1:0 (0:0)

N. Vukčević 85.

Rudar - Grbalj 4:3 (2:0)

Jovanović 3, Francišković 29, 85, Adžić 52 - Rosi 54, Mikijelj 63, Dragićević 77.

Mladost - Dečić 1:0 (1:0)

Sekulić 30.

Tabela: Budućnost 55, Mogren 53, Rudar 43, Zeta 36, Mladost 33, Petrovac 29, Dečić 28, Grbalj 25 Lovćen 24, OFK Bar 24, Mornar 23, Sutjeska 20.

25. kolo (9. april): Mladost – Mornar, Dečić – Zeta, Petrovac – Rudar, Grbalj – Budućnost, Lovćen – Mogren, Bar – Sutjeska.

Bonus video: