Petrović: Bićemo iznenađenje

Cilj nam je da poboljšamo igru, jer je to preduslov za rezultat. Ide sve nabolje i mislim da ćemo biti spremni da napravimo iznenađenje – ističe Petrović.
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.02.2011. 23:14h

Budućnost je juče završila dvonedjeljne pripreme u Međugorju, ekipa je u jutarnjim satima odradila relaksirajući trening i autobusom krenula ka Podgorici, ostavivši iza sebe bazu u kojoj će se vjerovatno pripremati i narednog ljeta.

- Imali smo izvanredne uslove za radi i, što je najvažnije, apsolutni mir za pripreme. Nije bilo gužve, nije bilo menadžera, nije bilo vreve koja fudbalerima obično zna da odvuče pažnju. Skoncentrisani smo bili samo na fudbal i mislim da smo se dobro spremili – kaže Saša Petrović.

Do početka drugog dijela prvenstva i gostovanja u Nikšiću ostalo je još 13 dana. Petrović ne želi ništa da obećava, ali kaže da je njegova ekipa “spremna da napravi iznenađenje”.

- Nema nikakvog pritiska. Uprava mi ga nije nametnula, pa ne želim ni ja da ga namećem igračima. Cilj nam je da poboljšamo igru, jer je to preduslov za rezultat. Ide sve nabolje i mislim da ćemo biti spremni da napravimo iznenađenje – ističe Petrović.

Iznenađenje bi bilo ukoliko bi Podgoričani borbu za titulu makar učinili neizvjesnom. Ukoliko bi pretekli Mogren i osvojili titulu – bila bi to senzacija.

- Optimista sam, ali u granicama realnog. Bilo bi loše kada bismo sebi postavljali nerealne ciljeve. Mogren ima najjaču ekipu i solidnu prednost na tabeli, ali ukoliko startujemo dobro, možda im pomutimo planove. Vjerujem da uz dobru atmosferu i dobru formu možemo da napravimo zavidan rezultat.

Petrović navodi da mu je glavni cilj bio da igračima vrati samopouzdanje i pobjednički mentalitet, jer su u prošlosti “često bili i omalovažavani”.

- Nije lako igrati za Budućnost, kada ne ide dobro kritike pljušte sa svih strana, što utiče na samopouzdanje fudbalera. Neki od njih su bili i omalovažavni, ali vjerujte da su to fudbaleri koji vrijede i koji imaju kvalitet.

Prva utakmica, vjerovatno i najteža. Gostovanje u Nikšiću, protiv motivisane Sutjeske i trenera koji savršeno poznaje sve vrline i mane Budućnosti (Nikola Rakojević) vjerovatno će odrediti dalje ambicije podgoričkog tima.

- Meč protiv Sutjeske je izuzetno značajan, zbog atmosfere i samopouzdanja. Pobjeda bi nam dala krila – kaže Petrović, koji je i svoj prošli mandat na klupi Budućnosti (2007), počeo gostovanjem u Nikšiću.

Prijateljski meč protiv Zrinjskog u Mostaru (0:0), iako ne mora da bude mjerilo, pokazao je neke limite podgoričkog tima, posebno u odbrani i na sredini terena.

- Valjao bi nam još jedan vezni fudbaler na sredini, koji bi tehnikom oplemenio igru. Ako ga ne dobijemo, sa ovim snagama idemo u prvenstvo – zaključuje Petrović.

Sudeći po posljednjem meču sa Zrinjskim, ali i Petrovićevim izjavama šta i koliko očekuje od pojedinih fudbalera, trenutna najjača postava Budućnosti glasi: Agović (Dragojević) na golu, Mazić, Radović, Nikola Vukčević i Radunović u odbrani, Brnović i Onguene na sredini, Petar Vukčević i Bošković krila te Vuković i Orahovac u špicu napada.

Bonus video: