Petrović produžio gdje je Grof stao

Anži, kojeg sa klupe predvode Gus Hidink i naš Željko Petrović, bio je poput CSKA miljenik sreće u utakmici sa Zenitom (1:0), koja im je donijela drugo finale Kupa u istoriji
69 pregleda 0 komentar(a)
Samuel Eto, Foto: Fc-anji.ru
Samuel Eto, Foto: Fc-anji.ru
Ažurirano: 08.05.2013. 21:42h

Poput prvog duela polufinala Kupa Rusije u Rostovu, gdje su moćni CSKA i sudije rastužili crnogorskog trenera Miodraga Grofa Božovića (2:0), i danas su na stadionu “Petrovski” slavili gosti, ekipa Anžija, koja je izborila plasman u finale 1. juna na stadionu Tereka u Groznom.

Tek, fudbaleri Anžija, kojeg sa klupe predvode Gus Hidink i naš Željko Petrović, bili su poput CSKA miljenici sreće u utakmici sa Zenitom (1:0), koja im je donijela drugo finale Kupa u istoriji (prvo su izgubili od Lokomotive na penale).

Protiv Zenita je presudio najbolji ugrač tima iz Mahačkale, Kamerunac Samjuel Eto u 61. minutu.

"Imali smo više šansi, igrali bolje protiv ekipe koja je na istom nivou kao i mi. Hidink i Robeto Karlos su, međutim, usadili taj pobjednički mentalitet ekipi, koja je djelovala smireno iako smo mi promašivali brojne zicere. S druge strane, akcije Anžija su bile prelijepe, i tačno se vidjela ruka vrhunskog trenerskog rada. Želim Anžiju sreću u finalu - kazao je Lućano Spaleti, trener Zenita, kojem je naš Luka Đorđević svih 90 minuta presjedio na kupi.

Ni Željku Petroviću sigurno nije bilo lako na klupi gostiju, pošto je Hulk pogodio prečku u 12. minutu, a u drugom poluvremenu Zenit je preko Širokova, Hulka, Danija i Fajzulina propustio stopostotne šanse.

"Ponosan sam na svoje igrače, jer smo došli do velikog finala u veoma kratkom roku formiranja velikog kluba. Do polovine prvog poluvremena Zenit je trebalo da vodi sa dva gola prednosti, ali sam pravovremeno reagovao uvođenjem Ervina Spahića umjesto Almeide, i uspostavili smo ravnotežu. Nakon postignutog gola moja ekipa je djelovala odlično protiv rivala naviknutog na visok nivo igre u Evropi", rekao je Hidink.

Bonus video: