Petrović spreman za rad na "kratke staze"

Budućnost je, bez pojačanja, počela pripreme za drugu polusezonu. Na prvom treningu pojavio se novajlija Ognjen Krasić, ali on tek treba da dokaže da je pravo pojačanje.
155 pregleda 0 komentar(a)
Saša Petrović, Foto: Index.hr
Saša Petrović, Foto: Index.hr
Ažurirano: 10.01.2011. 18:11h

Saša Petrović počeo je svoj drugi mandat na klupi podgoričkog kluba, sa jednom bitnom razlikom - prije tri godine Budućnost je i dalje bila najveći crnogorski klub, a danas ni po jednom osnovu ne zaslužije takav epitet.

Na prvom treningu nije bilo pojačanja (novajlija Ognjen Krasić tek treba da dokaže da je pojačanje), što znači da nova uprava predvođena istim predsjednikom još uvijek nije napravila iskorak u odnosu na prošlu polusezonu, ali i na sve ranije godine. Ipak, vremena još ima, prelazni rok traje do kraja januara.

Upitan da li prihvata konstataciju da se "najveće prvenstvene bitke dobijaju u prelaznom roku", Petrović je odgorio da se slaže samo djelimično.

- Novac jeste, ali i ne mora da bude mjerilo. Za uspjeh je obično presudan rad i kontinuitet. Nažalost, u Budućnosti je teško dobiti takvu šansu, ali sam spreman za rad na kratke staze - rekao je Petrović, uz opasku da je pet bodova zaostatka za Mogrenom "i velika i mala razlika".

- I dalje smatram da dosta toga zavisi od nas, od naših igara i od našeg karaktera. Vjerujem u sebe, vjerujem u svoj radi i vjerujem u fudbalere. Mislim da imam igrače koji su spremni da iznesu taj teret.

Petrović kaže da će Budućnosti igrati "agersivno i napadački".

- Ako želimo da uradimo nešto, moramo da pobjeđujemo u serijama. A za pobjede u seriji neophodna je napadačka igra.

Trener Budućnosti kaže da će fudbeleri imati "moderan rad", ali i očekuje od uprave da mu do kraja sedmice dovede neko pojačanje.

- Spremamo se za moderan rad kakav imaju evropske ekipe na top nivou, ali sam svjestan da će sve zavisiti od kvaliteta igara. Nadam se da ćemo do kraja sedmice dobiti neko pojačanje, ali to je pitanje za sportskog direktora - kazao je Petrović.

A sportski direktror Nebojša Jovović je obećao da će uprava "uraditi sve kako bi dovela neko pojačanje".

- Ne bih o imenima, ali imamo nekoliko fudbalera koje držimo na oku i sa kojima pregovaramo.

Za sada, izvjestan je samo dolazak Đorđija Ćetkovića, koji je već dva puta nosio dres Budučnosti, posljednji put prošle sezone. Ostala pojačanja, kako se moglo zaključiti iz Jovovićevog komentara, zavisiće od eventualnih odlazaka. "Kandidati" za prodaju su Ivan Vuković i Abraham Kudemor, koji se trenutno nalazi u Aziji gdje pregovara sa jednim klubom.

- Ima zainteresovanih, ima i konkretnih ponuda. Ali, nećemo se odreći Vukovića po svaku cijenu. Samo ako bude ponuda koja će zadovolji interese obje strane, spremni smo da ga pustimo. Što se tiče Kudemora, i za njega imamo konkretne ponude. Njegovim odlaskom otvorilo bi se mjesta za dovođenje stranca, ali ćemo vidjeti - zaključio je Jovović.

Budućnost će trenirati u Podgorici do 24. januara, za kada je planiran odlazak u Ulcinj. Početkom februara, ekipa će nastaviti pripreme u hrvatskom Međugorju.

Vukčević do ljeta, Ćetković stiže

Petar Vukčević ostaje u Budućnosti, ali samo do ljeta. Istekao mu je ugovor, uprava je željela da potpiše novi, pa su se dvije strane našle "na sredini". Po završetku sezone vjerovatno će se voditi novi pregovori.

Tako je ispunjena jedna od želja Saše Petrovića, koji je insistirao na Vukčevićevom ostanku.

- Petar je izuzetno značajan igrač za Budućnost, iako je u prošlosti prelazio put od najboljeg do prekobrojnog fudbalera - rekao je Nebojša Jovović.

Dolazak Đorđija Ćetkovića, s druge strane, očekuje se narednih dana.

Bonus video: