Pirlo i Konte najbolji u 2014. godini

61 pregleda 1 komentar(a)
Antonio Konte, Foto: Beta/AP
Antonio Konte, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.12.2014. 23:52h

Očekivano, Juventus je pokupio sva priznanja - Andrea Pirlo treći put uzastopno je proglašen je za najboljeg igrača Serije A, u izboru Udruženja italijanskih fudbalera.

Za najboljeg trenera izabran je Antonio Konte, koji je vodio Juventus do titule šampiona, a potom preuzeo reprezentaciju Italije.

"Oduvijek je bilo zadovoljstvo dobiti ovu nagradu. Srećan samo što sam ponovo izabran za najboljeg igrača", rekao je Pirlo na dodjeli nagrade.

Juventus je prošle sezone osvojio 30. titulu prvaka Italije i sa 102 boda postavio rekord.

Pirlo je 2011. godine prešao iz Milana u Juventus, odigrao je 140 utakmica i postigao 17 golova.

Vezista torinskog kluba tokom cijele karijere igrao je u italijanskom šampionatu, gdje je postigao 26 golova iz slobodnih udaraca, dva manje od rekordera Siniše Mihajlovića.

Za nacionalni tim odigrao je 113 utakmica i dao 13 golova.

Konte: Neću podnijeti ostavku

Antonio Konte demantovao je danas navode medija da će napustiti klupu selekcije Italije poslije samo nekoliko mjeseci.

Konte je preuzeo je reprezentaciju Italije ovog ljeta poslije ostavke Ćezare Prandelija, a italijanski mediji posljednjih dana spekulišu da će on podnijeti ostavku zbog neispunjenih obećanja.

"Obavezao sam se i pokušaću da dam sve od sebe. Obavezao sam se i italijanskom narodu. Neću podnijeti ostavku", rekao je Konte za italijanske medije posijle sastanka sa trenerima Serije A.

Konte je govorio i o svom odnosu sa trenerima klubova, insistirajući da razumije njihovu poziciju.

"Važno je za sve nas da budemo u bliskim odnosima. Prije četiri mjeseca sam bio na drugoj strani, bio sam trener jednog kluba. Znam šta treneri misle, šta im prolazi kroz glavu", kazao je Konte.

Bonus video: