Pirs: Nisam ja još za selektora

Privremeni selektor Engleza Stjuart Pirs izgovorio je rečenicu koju vjerovatno nikada neće izgovoriti neki selektor sa Balkana
0 komentar(a)
Pirs, Foto: Beta/AP
Pirs, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.03.2012. 16:28h

Privremeni selektor Engleza Stjuart Pirs izgovorio je nakon poraza od Holandije rečenicu koju vjerovatno nikada neće izgovoriti neki selektor sa Balkana, a koja u suštini i savršeno odslikava razliku u kulturi i mentalitetu.

Popularni Psiho, inače legendarni engleski fudbaler, dobio je posao samo za jednu utakmicu, protiv Holandije, dok FA ne nađe novog selektora. I dok su mnogi mediji u Engleskoj tipovali da će upravo Pirs dobiti posao na duže staze nakon odlaska Fabija Kapela, bivši selektor mlade reprezentacije nije želio da laže sebe nakon što je izgubio od Holanđana na “Vembliju” (3:2).

- Ne, ja nisam najbolje rješenje za selektora. Ovdje sam privremeno, nikako na duže staze. Naš seniorski tim mora da vodi mnogo iskusniji stručnjak nego što sam ja - izjavio je Pirs za “BBC”.

Neko će na prvu loptu reći da Pirs nije dovoljno hrabar čovjek, ali dovoljno se samo prisjetiti kakav je “Psiho” bio borac na terenu da takve i slične opaske odmah padaju u vodu.

U pitanju je, naravno, nešto drugo. Pirs neće da preuzme mjesto za koje smatra da mu nije dorastao, iako je dobar dio engleske javnosti baš na njegovoj strani.

- Ja sam do sada radio sa mlađim kategorijama, bio sam selektor mlade reprezentacije, asistirao sam Kapelu u stručnom štabu seniorske reprezentacije. Uvijek sam se trudio da budem blizu seniorskog tima i tako pokupim nova iskustva. Kod god dođe na mjesto selektora svakako će imati veliku podršku sa moje strane - rekao je Pirs, koji je u septembru 2007. pobijedio mladu reprezentaciju Crne Gore u Podgorici (3:0).

Englezi su u srijedu poraženi od Holandije 3:2 golom Robena u sudijskoj nadoknadi.

Bonus video: