Pismo Putinu: Gospodine predsjedniče, pomozite mom sinu da nađe klub

Majka, koja krivi sebe što Konstantin nije uspio, zbog griže savjesti je prvo slala mejlove na adresu svih prvoligaških klubova, a kako nijedan nije odgovorio, riješila je da se obrati direktno najmoćnijem čovjeku u Rusiji
835 pregleda 1 komentar(a)
Vladimir Putin
Vladimir Putin

Majka anononimnog ruskog fudbalera Konstantina Jurčika obratila se za pomoć Vladimiru Putinu i predsjednika Rusije zamolila da njenom sinu pronađe klub.

Već četiri godine Jurčik (23) ide sa probe na probu, a nikako da zadovolji ukuse mogućih poslodavaca.

Majka, koja krivi sebe što Konstantin nije uspio, zbog griže savjesti je prvo slala mejlove na adresu svih prvoligaških klubova, a kako nijedan nije odgovorio, riješila je da se obrati direktno najmoćnijem čovjeku u Rusiji.

Kada su mediji otkrili da je Putin dobio njeno pismo, klubovi su počeli makar da odgovaraju na njene zahtjeve, ali za sada – nema sreće za Konstantina.

Iz Zenita je stigao odgovor da bi mu rado izašli u susret, ali da je kasno za ovu sezonu, jer su sva tri tima – prvi, B i mladi formirani.

"Nije ovo prvi put da majka šalje takva pisma, samo ih je do sada pisala klubovima. Nisam je sprječavao, jer sam mislio da nema ni jedan odsto šansi da nešto od toga bude", priznao je Konstantin za ruski Sport.

Jurčik je igrao za mladi tim Torpeda u sezoni 2014/15, ali po završetku sezone istekao mu je ugovor i od tada je bez kluba.

Bonus video: