Pjanić: Romi je prvenstvo uvijek bilo prioritet

2 komentar(a)
Miralem Pjanić, Foto: Reuters
Miralem Pjanić, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.12.2014. 11:01h

Vezni fudbaler Rome Miralem Pjanić rekao je danas, nakon eliminacije iz Lige šampiona, da je osvajanje titule prvaka Italije uvijek bio prioritet za njegov tim.

"Vučica" je bila u najtežoj grupi prve faze, s Bajernom, Mančester sitijem i CSKA iz Moskve. Pred posljednje kolo, Bajern je imao 12 bodova, a svi ostali timovi po pet. Roma je kod kuće igrala protiv Sitija, ali je izgubila 0:2 i ispala.

Pjanić je, međutim, novinarima rekao da nije potresen eliminacijom.

"Skudeto je uvijek bio naš prioritet. Šteta je što smo ispali u srijedu, ali kao što je (trener) Rudi Garsija rekao, moramo da zaboravimo šta se desilo i da nastavimo dalje. Naravno da smo htjeli da prođemo, ali nismo. Sada treba da se koncentrišemo na Ligu Evropa", rekao je Pjanić novinarima.

Roma je trenutno druga u Seriji A, sa tri boda manje od lidera Juventusa. U nedjelju igra u gostima protiv trećeplasirane Đenove.

"U svakom slučaju, Serija A je ostala naš glavni cilj, pošto želimo da osvojimo Skudeto. Sada treba da odigramo dobro prije pauze za Božić. Nadam se da ćemo osvojiti šest bodova i dobro se odmoriti za 2015", rekao je reprezentativac BiH.

Bonus video: