Pjanić: Toti treba da odluči ko će biti naredna desetka Rome

4 komentar(a)
Toti i Pjanić, Foto: Asromalive.it
Toti i Pjanić, Foto: Asromalive.it
Ažurirano: 25.07.2015. 13:00h

Odgovorarajući na pitanja navijača rimskog tima u Indoneziji, Miralem Pjanić, vezista Rome, kaže da odluku o tome ko će biti igrač koji će ponijeti "desetku" na dresu, po završetku karijere Franćeska Totija, treba da donese ikona "vučice".

"Franćesko treba da odluči ko će poslije njega nositi "desetku". To je veoma važan broj za navijače, za klub i za sve u Rimu. Zato mislim da je najbolje da Toti odluči ko će naslijediti njegov dres, jer je Franćesko puno uradio za klub i čitav grad", kaže Pjanić.

"Nije lako nositi "desetku", ona sa sobom novi mnogo odgovornosti. Navijači će biti zadovoljni ako Franćesko izabere novu "desetku", dodao je Pjanić.

Bosansko-hercegovački reprezentativac nosi broj 15.

"To je prvi broj koji sam imao u karijeri. kada sam igrao za Mec. Emotivno sam vezan za taj broj. Dopada mi se i "osmica", ali je ona bila zauzeta kada sam došao u Romu", ističe Pjanić.

Pjanićev idol je, međutim, Zinedin Zidan.

"Nevjerovatno je šta je sve mogao da uradi sa loptom, kako je igrao za saigrače. Radio je mnogo stvari na jednostavan način, ali su najjednostavnije stvari ponekad bile i najteže. Bilo je sjajno gledati ga na terenu, za mene je jedan od najboljih igrača koje sam gledao da igraju", kaže Pjanić.

Osim po odličnoj organizaciji igre i sjajnim pasovima, Pjanić se ističe i kao veoma dobar izvođač slobodnih udaraca.

"Moji slobodni udarci? Nema neke posebne tajne, ali puno radim na tom aspektu. Znam da u pojedinim mečevima moji slobodni udarci mogu da budu važni za ekipu. Kao, recimo, u posljednjem meču protiv Lacija".

Pjanić ej u Romi od 2011. godine, i veoma mu ej lijepo u Rimu.

"Rim je sjajan grad, svaki dan otkrijem nešto novo. Mislim da je Koloseum jedna od najljepših građevina na svijetu. Vrijeme u Rimu je fanstastično tokom godine, a odlično se i jede. Srećan sam u Rimu", istakao je Pjanić.

Bonus video: