Platini: Gol tehnologija je skupa, bolje je ulagati u mlade

Prvi čovjek UEFA je poznat kao najveći protivnik primjene tehnologije u fudbalu i zalaže se za uvođenje petog sudije
1 komentar(a)
Platini, Foto: Reuters
Platini, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.03.2013. 21:19h

Predsjednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini rekao je večeras da je gol-tehnologija skupa i da je bolje novac ulagati u razvoj mladih igrača i infrastrukture.

"Korišćenje tehnologije u Ligi šampiona i Ligi Evrope, znači da bismo morali da je uvedemo na 280 stadiona, a potom da je uklonimo za mečeve nacionalnih prvenstava. To bi za period od pet godina koštalo 54 miliona eura, što je previše za utvrđivanje situacija koje se dešavaju jednom u 40 godina. Radije bih te pare uložio u mlade igrače i infrastrukturu", rekao je Platini.

Prvi čovjek UEFA je poznat kao najveći protivnik primjene tehnologije u fudbalu i zalaže se za uvođenje petog sudije.

"Zadovoljan sam postignutim rezultatima u Ligi šampiona. Praktično nije bilo grešaka i sudije vide sve što se dešava na terenu. Pitanje je kako oni tumače to što vide. Mnogi nacionalni savezi se zalažu za uvođenje petog sudije, ali nemaju novca, zato je UEFA spremna da im finansijski pomogne", dodao je Platini.

Za razliku od UEFA, Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) je prošlog mjeseca odobrila upotrebu tehnologije "Oko sokolovo" i "Goal Ref" sa specijalnim magnetnim senzorima na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu.

FIFA je stav oko upotrebe tehnologije promijenila nakon SP 2010. u Južnoj Africi kada sudije na utakmici Engleska - Njemačka nisu priznale očigledan gol Frenka Lamparda.

Bonus video: