Platini: Uradili smo dobar posao, savjest mi je čista

"Hvala. Hvala na ovih devet godina. Mislim da smo uradili dobar posao. Prijatelji fudbala, zbogom", kazao je Platini na kraju svog sedmominutnog govora
0 komentar(a)
Mišel Platini, Foto: Reuters
Mišel Platini, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.09.2016. 08:40h

Bivši predsjednik Uefe i legendarni fudbaler Mišel Platini, izjavio je danas da nije uradio ništa pogrešno i da je njegova savjest mirna povodom optužbi da mu je nezakonito isplaćeno preko dva miliona eura od strane bivšeg predsjednika Fife Sepa Blatera.

Platini je to saopštio u svom oproštajnom govoru na vanrednom Kongresu Uefe, koji se održava danas, a na kojem će biti izabran novi predsjednik evropske kuće fudbala.

Platini je podnio ostavku u maju ove godine, nakon što mu je izrečena četvorogodišnja suspenzija zbog kršenja etičkih standarda.

Prilikom obraćanja delegatima na Kongresu Uefe, dobio je aplauz, ali ne i ovacije.

"Hvala. Hvala na ovih devet godina. Mislim da smo uradili dobar posao. Prijatelji fudbala, zbogom", kazao je Platini na kraju svog sedmominutnog govora.

Platini je za predsjednika Uefe prvi put izabran 2007. godine.

Etička komisija Fife omogućila mu je da govori uprkos suspenziji, kao "gest humanosti".

"Veoma je emotivno za mene što sam ovdje, oduševljen sam zbog toga jer je ovo moj posljednji govor na Kongresu Uefe", istakao je Platini.

"Imam čistu savjest, siguran sam da nisam napravio neku grešku i nastaviću da se borim na sudovima", saopštio je Platini.

Njegov nasljednik biće izabran danas, a kandidati za predsjednika Uefe su Slovenac Aleksander Čeferin i Holanđanin Mihael van Prag.

Slovenac Čeferin je veliki favorit, jer je javno dobio podršku više od 30 nacionalnih saveza, među kojima i Fudbalskog saveza Crne Gore.

Za izbornu pobjedu potrebno je 28 glasova,

Bonus video: