“Plavci” se osvetili “đavolima” (5:4)

Tako su se ”plavci” osvetili “đavolima” za prvenstveni poraz na “Stemfordu” tri dana ranije (2:3), kojem je kumovalo i očajno suđenje Martina Klatenburga
0 komentar(a)
Azar, Foto: Beta/AP
Azar, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 31.10.2012. 23:18h

Osmina finala Liga kupa Engleske donijela je senzacionalne utakmice, pa je nakon nevjerovatnog preokreta Arsenala na stadionu Redinga (5:7), i Čelzi u goleadi i uz preokret eliminisao Mančester junajted (5:4).

Poveli su gosti golom veterana Rajana Gigsa, ali je Čelzi izjednačio preko Davida Luiza sa penala, koji je faulom nad Viktorom Mozesom skrivio Skot Vuton. Ipak, “đavoli” su pošli na odmor sa golom prednosti zahvaljujući Ćićaritu.

Na samom startu drugog poluvremena Kejhil je glavom ponovo izjednačio, ali je nakon nekoliko promašaja “plavaca” sjajnu kontru gostiju golom krunisao Nani. Uslijedio je pakleni pritisak Čelzija, ali je golman Anders Lindegor imao puno sreće, a u 75. minutu Čelzi je oštećen za očigledan penal. Ipak, u posljednjim trenucima meča Vuton je u gol šansi faulirao Ramiresa, a Eden Azar je lako prevario golmana Lindegora sa bijele tačke.

U produžecima je viđena potpuno drugačija slika, pošto je Staridž pogodio u 98. minmutu zahvaljujući pogrešnom pasu odbrane gostiju. U 116. minutu Ramireš je odlučio pobjednika, pa je gol Gigsa sa bijele tačke u 120. minutu značio samo bezglavi juriš ka golu Petra Čeha u posljednjim trenucima i kontru “plavaca” koja je rezultirala stativom Ramiresa.

Tako su se ”plavci” osvetili “đavolima” za prvenstveni poraz na “Stemfordu” tri dana ranije (2:3), kojem je kumovalo i očajno suđenje Martina Klatenburga, oko kojeg se digla ogromna prašina na Ostrvu! Klatenburga je Čelzi prijavio i policiji zbog rasističkih uvreda upućenih Džonu Obi Mikelu.

Totenhem je na gostovanju Noriču poveo golom Gereta Bejla u 66. minutu, ali je domaćin preokrenuo u finišu (2:1). Autogol Jana Vertongena u 84. minutu i tri minuta kasnije gol Sajmona Džeksona su Norič odeveli u četvrtfinale.

I Liverpul se oprostio i to na svom terenu u sudaru sa Svonsijem (1:3). Velšani su poveli golom Španca Čika u prvom dijelu, da bi u nastavku Natan Dajer duplirao prednost. Liverpul je smanjio preko Luisa Suareza u 76. minutu, ali je De Guzman u 90. minutu otklonio sve sumnje.

Bonus video: