Ples Rudara u Podgorici

"Bojao sam se Mladosti, jer imaju brzih igrača, ali eto, nijesu eksplodirali baš protiv nas", kazao je Dragan Radojičić, trener Rudara.
0 komentar(a)
Fudbaleri Rudara, Foto: Vesko Belojević
Fudbaleri Rudara, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 07.12.2011. 21:06h

Polovinu šampionata Rudar je završio sa dva boda zaostatka za jesenjim prvakom, Budućnosti, ali je zadovoljstvo isijavalo sa lica fudbalera i trenera ekipe iz Pljevalja. A kako i ne bi. Furioznom igrom, borbeno, angažovano, sa ciljem da kroz pas igru dođu u šansu za gol, Rudari su zaslužili ne samo pobjedu sa dva gola razlike, već i aplauz navijača Mladosti koji savršeno znaju šta je dobar fudbal.

"Moram da izrazim zadovoljstvo današnjom utakmicom. Došli smo po tri boda i uspjeli da slavimo jer smo bili dinamičniji, agresivniji, čvršći...Nedostajalo je malo više odvažnosti u prvom poluvremenu, naročito u završnicama akcija, ali je u nastavku i to ispravljeno. Bojao sam se Mladosti, jer imaju brzih igrača, ali eto, nijesu eksplodirali baš protiv nas", kazao je Dragan Radojičić, trener Rudara.

No, prostor koji su ostavljali njegovi igrači zaista nije bio dovoljan da domaćin zaprijeti, što je bilo vidno u nekoliko pokušaja kontranapada. Naročito preko Rašovića u prvom, i Đurišića u drugom dijelu. Da bi došli u poziciju za šut najistureniji igrači Mladosti morali su da pretrče puno.

"Pobijedila nas je neuporedivo kvalitetnija ekipa. To je fakat. I u najavi utakmice sam rekao da je Rudar jedna od najkvalitetnijih ekipa. Mi smo imali postavku da ih držimo dalje od gola, blokirali smo njihove prodore sa bokova, ali je povredom Tomića pala i naša koncepcija. Uprkos tome, nedostajao je precizniji i bolji završni pas da u nekoliko situacija dođemo do gola, ali uz sve probleme tokom sezone više se protiv ovakvog Rudara i nije moglo. Rudar zaslužuje sve čestitke za današnju igru i zasluženu pobjedu", rekao je šef struke Mladosti, Miodrag Vukotić.

A ko je bio gazda na Starom aerodromu pokazuje i podatak da je prvi i jedini šut u okvir gola Mladost imala u 78. minutu. Rudar je od starta diktirao ritam, a golman domaćina, Marčelja, je bio izuzetno raspoložen. I nije Rudar do pobjede došao baš tako lako. Pokazatelj tome je i ogromna nervoza i tenzija na klupi Pljevljaka zbog brojnih promašaja. Baš na vrhuncu tog pritiska, moranja nakon ubjedljivog vođstva Budućnosti, kao spas je došao pogodak Franciškovića. Tačnije, evrogol sa 30-tak metara iskosa sa desne strane pod prečku gola Mladosti. Sve je od tada bilo lakše za Rudar, koji je u finišu preko asistenta Igora Ivanovića, i strijelca Ivice Jovanovića iskoristio jednu od brojnih kontri za konačan rezultat.

"Po meni, mi smo iznad svih. Dobro, ne na papiru ali zaista smo pokazali jako puno u ovoj polusezoni. Tačno je da zaostajemo dva boda, ali to su ona dva izgubljena u 92. minutu derbija sa Budućnosti. Imali smo i lošijih perioda, ali to je zbog dva teška rivala i četiri utakmice u Kupu, nedostajalo je svježine i to je razlog posustajanju. Ja sam obećao odličan fudbal Rudara. Sada je dobar i agresivan, napadački ali još nije odličan. Zato obećavamo da će na proljeće biti još za nijansu bolji. Titulu dakle ne obećavamo, samo veliku borbu a mi se ne plašimo. Ima još dosta ekipa koje se mogu uključiti u borbu za titulu, i sve će biti jasnije nakon teškog rasporeda u prvih pet kola nastavka. Znamo da će biti odlazaka i veliko je interesovanje za naše igrače, ali tražićemo i zamjene. Tačno je da se od prodaje igrača živi, ali liga je bolja nego prošle godine. Igra se dobar fudbal i zaslužuje više publike", zaključio je Radojičić.

Mladost - Rudar 0:2

Podgorica - Stadion Mladosti. Sudija: Saša Rašović (Golubovci). Pomoćnici: Milutin Đukić i Đorđije Ražnatović (Cetinje). Strijelci: Francišković u 57. i Jovanović u 83. minutu (Rudar). Žuti kartoni: Stojanović i Francišković (Rudar).

Mladost: Marčelja 7,5, Živković 5,5, Mijušković 5,5, Šofranac 6, Lakić 6, Tomić 6 (Rolović 5,5) Vučić 5,5, Petrović 5,5 (Lončar), Đurišić 5,5, Pavićević 5,5, Rašović 5,5 (Savićević).

Rudar: Mijatović -, Rustemović 7, Brnović 7,5, Nestorović 7, Igumanović 6,5, Vlahović 7, M. Jovanović 7, Francišković 8, (Popović), Ivanović 7,5, I. Jovanović 8 (Šljivančanin), Stojanović 7 (Nerić).

Bonus video: