Pljevljaci matirani za 13 minuta

"U nastavku su stigli i naši golovi, a Rudar počeo da igra glavom bez obzira, stihijski...", rekao je Rade Vešović, trener Zete.
0 komentar(a)
Fudbaleri Zete, Foto: Vesko Belojević
Fudbaleri Zete, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 01.10.2011. 22:25h

Zeta je nastavila, a Rudar prekinuo uspješnu seriju na Trešnjici. Pljevljaci su pretrpjeli prvi poraz u prvenstvu, mada nijesu slutili da će pretrpjeti bodolom, pogotovo ne nakon ujednačenog i tvrdog prvog poluvremena, u kojem nije bilo mnogo uzbuđenja (najbolju šansu imao je napadač Rudara Ivica Jovanović, koji je šutirao preko gola). A da se tvrda takmičarska predstava pretvori u goleadu bilo je dovoljno samo da padne prvi pogodak...

U četvrtom minutu drugog poluvremena Balša Božović je poslije lijepo odigrane akcije u kojoj su učestvovali Burzanović, Korać i Milorad Dabić sa 15-ak metara efektno pronašao suprotan ugao Mijatovićevog gola. A nakon toga domaćin je na furiozan način dovršio posao - svega 13 minuta nakon što je postignut vodeći gol, Zeta je vodila sa 3:0.

Gosti su kapitulirali na jeftin način - u 60. minutu Došljak je šutirao sa desne strane, Mijatović intervenisao, a Korać ostao sam ispred gol-linije i odbijenu loptu plasirao u nebranjenu mrežu. I dva minuta kasnije odbrana gostiju se uspavala nakon prekida, a to je iskoristio štoper Miloš B. Radulović, koji je uklizao na odbijenu loptu i donio visoku, nedostižnu prednost motivisanom domaćinu.

"Dobro smo snimili ekipu Rudara, počeli utakmicu sa jednim špicem, dok je blok na sredini terena dobro funkcionisao. Na poluvremenu sam kazao igračima da nam fali malo više upornosti u napadu. U nastavku su stigli i naši golovi, a Rudar počeo da igra glavom bez obzira, stihijski... Protivnik nam je ostavio mnogo prostora, a mi stvarali šanse iz kontri. Čestitam mojim igračima na velikom htjenju", rekao je Rade Vešović, trener Zete.

U finišu je bilo još puno šansi, šokirani gosti napadali su i nakon trećeg gola - mladi napadač Mrdak je odmah po ulasku u igru dobro šutirao, ali je golman Ivanović bio na pravom mjestu. Nakon toga su Miroje Jovanović, a potom i Stojanović zaprijetili domaćinu. A Zeta je razgalila navijače u 72. minutu - štoper gostiju Alić je pogriješio u predaji lopte, nakon čega je ekspresno izveden kontranapad. Mladi rezervista Kalačević je nesebično poslužio Koraća, a špic Zete u 72. minutu postigao drugi gol na meču, šesti u prvenstvu. Deset minuta kasnije uporni Mrdak iskoristio je jednu od nekoliko dobrih šansi i postigao počasni pogodak za goste, dok je u sudijskoj nadoknadi Korać propustio sjajnu šansu za het-trik.

"U drugom poluvremenu kao da je na teren izašla neka druga ekipa. Imali smo šansu preko Ivice Jovanovića, mogli i da povedemo. U nastavku smo primili dva jeftina gola, posebno prvi, Zeta se razmahnula, a mi pali. Bili smo i premoreni, dali smo sve od sebe u Kupu, ali to nije opravdanje. Ako uopšte ima nečeg dobrog u svemu - bolje je da doživimo jedan ovakav poraz nego da tri, četiri puta izgubimo sa golom razlike. Predali smo se poslije 2:0, a to nije svojstveno Rudaru", kazao je Dragan Radojičić, trener Rudara.

Pljevljaci će narednih dana ostati bez napadača Ivice Jovanovića, koji gotovo izvjesno nastavlja karijeru u korejskom Samsungu... Trka za titulu biće teža bez rasnog golgetera.

"Priču o tituli smo sami sebi nametnuli dobrim rezultatima. Ostajem pri tome da smo sa Ivicom najbolja ekipa u ligi, ali ćemo biti debelo oslabljeni njegovim odlaskom. No, to je sastavni dio fudbala, a klub mora da egzistira. Imam viziju, možda ćemo promijeniti i sistem igre. Imamo i hendikep što nam je Francišković igrao samo u prvom kolu, sigurno da će obojica faliti", zaključio je Radojičić.

Zeta - Rudar 4:1

Golubovci - Stadion Trešnjica. Gledalaca: 800. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar), Dejan Pajović (Cetinje). Strijelci: Božović u 49, Korać u 60. i 72. i M. B. Radulović u 62. minutu za Zetu, a Mrdak u 82. minutu za Rudar. Žuti kartoni: M. M. Radulović, Kaluđerović (Zeta), Popović (Rudar).

Zeta: Ivanović 7, M. M. Radulović 7, Kaluđerović 7, M. B. Radulović 7,5, Novović 7,5, Peličić 7, Došljak 7, Božović 7,5 (Zlatičanin), Burzanović 7, M. Dabić 7 (Kalačević 7,5), Korać 7,5.

Rudar: Mijatović 5,5, M. Jovanović 5,5, Alić 5,5, Adžić 5,5, Igumanović 6 (Mrdak 6,5), Vlahović 6, Radusinović 5,5 (Rustemović), Useni 6 (Popović 5,5), Ivanović 6, I. Jovanović 5,5, Stojanović 5,5.

Bonus video: