Pljevljaci nastavili niz

“Dobili smo lakše nego što smo očekivali, a ja svakako mogu biti zadovoljan i rezultatom i igrom", komentar je Dragana Radojičića, trener Rudara.
0 komentar(a)
Dragan Radojičić, Foto: Ivan Petrušić
Dragan Radojičić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 11.09.2011. 10:23h

Pljevljaci su svih 90 minuta koristili rutinu, tempo igre dozirali kako je njima odgovaralo, golove postizali na vrijeme, pa i ne treba da čudi konstatacija o lakoj pobjedi nad, posebno u prvom poluvremenu, indisponiranim rivalom. Gosti su, doduše, u nastavku možda i mogli do jednog ili dva gola, mogli su na drugoj strani i “rudari”, u petom uzastopnom prvenstvenom trijumfu stići i do pola tuceta, što, kada se sabere, potvrđuje da je tri razlike vjerovatno realna slika dešavanja pod Golubinjom.

“Dobili smo lakše nego što smo očekivali, a ja svakako mogu biti zadovoljan i rezultatom i igrom, ne računajući jedan period u drugom poluvremenu kada smo se malo opustili ili prerano zadovoljili i dozvolili protivniku da stvori dvije tri šanse i možda smanji prednost. Tek kada smo, nakon izmjena, opet stali na loptu stigao je i taj treći gol i definitivni završetak čitavog posla. U svakom slučaju, idemo po planu, korak po korak, sada razmišljamo samo o srijedi i utakmici sa Grbljem u Kupu, pa onda o suboti i o istom rivalu, u prvenstvu”, bio je komentar Dragana Radojičića, trener Rudara.

Iako je prvih petnaestak minuta utakmice proteklo u takozvanom ispitivanju snaga, bilo je vidljivo da su domaći raspoloženiji za igru. Polako su stiskali papučicu gasa (u 10, 16 i 20 minutu) , i onda je u 22 i 24 pritisnuli do kraja i … završili posao. Prvo je Stojanović proigrao Ivanovića, ovaj utrčao u šesnaesterac, uhvatio volej sa 14 metara i Marčelji nije bilo spasa – 1:0. Nije prošlo ni 120 sekundi a Sekulić je idealno nabacio loptu sa desne strane, Ivica Jovanović se poklonio na petercu i glavom drugi put savladao golmana gostiju – 2:0.

Sve do odlaska na odmor na terenu je postojao samo jedan tim. Podgoričani su spašavali “živu glavu”, sijevalo je sa svih strana, šanse propuštali, I. Jovanović, Stojanović, Brnović. Zadovoljstvo navijača bilo je očito, gledali su svoje ljubimce u jednom od najboljih ovogodišnjih izdanja.

Rudar je u prvom dijelu drugog poluvremena malo prikočio, Mladost donekle promijenila pristup i vratila se svojoj prepoznatljivoj pas igri, koja im je u par situacija mogla donijeti makar počasni pogodak. Najbliži tome bili su Tomić i Mijušković ali je Mijatović ostao nesavladan. Na drugoj strani probao je Stojanović glavom u 66 minutu, pa nogom u 75, da bi četiri minuta kasnije stigla i tačka na I. Akciju Nestorovića i Šljivančanina pažljivo je ispratio I. Jovanović, sačekao loptu na drugoj stativi i bez problema je sa pet metara ubacio u mrežu. Mogli su Pljevljaci i do četvrtog gola u 82 minutu ali je Marčelja sjajno zaustavio šut M. Jovanovića.

“Prvo poluvrijeme odigrali smo katastrofalno, primili dva a mogli još najmanje toliko golova. Ne znam razlog, pokušaćemo da ga nađemo kada se vratimo u Podgoricu. U nastavku je bilo bolje, stvorili smo i nekoliko prilika a onda nas je treći pogodak Rudara definitivno prizemljio. Pljevljaci su potvrdili da su izuzetno kvalitetna ekipa i ja im čestitam na ubjedljivom i zasluženom trijumfu”, kazao je Miodrag Vukotić, trener Mladosti.

Rudar - Mladost 3:0

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Gledalaca: 800 Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Dejan Pajović (Cetinje) i Željko Pavićević (Podgorica). Strijelci: Ivanović u 22. i I. Jovanović u 24. i 79. minutu. Žuti kartoni: Radusinović (Rudar), Petrović i Merdović (Mladost).

Rudar: Mijatović - , Nestorović 7, Alić 7,5, Adžić 7,5, M. Jovanović 7, Sekulić 7 (Rustemović), Brnović 7, Ivanović 7,5 (Šljivančanin), I. Jovanović 8, Stojanović 7, Igumanović 7 (Radusinović 7).

Mladost: Marčelja 6,5, Živković 5,5, Raičević 5 (Čabarkapa 5,5), Lončar 6, Šofranac 6, Lakić 5,5, Tomić 5,5, Petrović 5,5, Đurišić 5, Vučić 5 (Savićević 5,5), Mijušković 5 (Merdović).

Bonus video: