Pljevljaci prije vremena mislili da je kraj

"A trebalo je samo malo više mirnoće i koncentracije, i to u trenucima kada toga jednostavno mora biti, pa da danas Rudar bude lider na tabeli", rekao je trener Rudara Radojičić
0 komentar(a)
Rudar, Foto: Savo Prelević
Rudar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.09.2011. 19:33h

Tačka je kad kaže sudija, kad se posljednji put čuje njegova pištaljka. Pljevljaci je nisu čuli, pomislili su da je kraj prije kraja, opustili se minut i po prije nego što je trebalo i... kazna je stigla.

Izgledala je još surovija nego što jeste, s obzirom na vrijeme dolaska. S druge strane, upravo zbog tog tajminga, radost protivničkih igrača izgledala je veća nego što jeste.

Jedni su, dakle, tugovali, drugi se veselili, ali svi zajedno mogu da kažu da su pokazali kako crnogorski klupski fudbal ima perspektivu. Ako svi timovi, bar u većini utakmica, budu pokazivali toliko žara, trčanja, borbenosti, želje za trijumfom. Onda dolaze i šanse, i golovi, i uzbuđenja.

A od svega po malo demonstrirali su Rudar i Budućnost, sasvim dovoljno da derbi dobije znatno veću ocjenu od prelazne.

"Oba tima su pokazala da su zasluženo tu gdje jesu, pružili su mnogo toga što je moralo zadovoljiti široki fudbalski auditorijum. E sad, drugi je problem što smo mi ostali uskraćeni za potpunu radost. A trebalo je samo malo više mirnoće i koncentracije, i to u trenucima kada toga jednostavno mora biti, pa da danas Rudar bude lider na tabeli. Ovako smo prinuđeni da čekamo neku drugu priliku. Rekao sam već, teško je komentarisati utakmicu kada ti tri boda izmaknu, a praktično si ih osvojio. Brine me što nije prvi put da nam se desi takva situacija, da imamo prednost, potpuno kontrolišemo situaciju i nepažnjom izgubimo dobijeno. Mora se raditi na otklanjanju tog problema", jasan je trener pljevaljskog prvoligaša, Dragan Radojičić.

U Rudaru smatraju da su za 90 i nešto minuta derbija bili bliži pobjedi od gostiju (zbog toga što su dva puta vodili, imali više šansi, čak sedam kornera više), iako je Podgoričanima kod rezultata 1:1 poništen, čini, se regularan gol.

Ni vođstvo do prvog minuta sudijske nadoknade nije, međutim, bilo dovoljno da se zajedno sa brojnim, i ovog puta prilično bučnim i raspoloženim navijačima, proslavi sedma uzastopna pobjeda. Momenat inspiracije iskusnog Radonjića i snalažljivosti Golubovića učinili su da se remiju raduju pomenuta dvojica i njihovi saigrači, kao i stotinjak „varvara“ koji su doputovali u Pljevlja da bodre svoje ljubimce.

"Osim tog foto finiša, nemam, zaista, ništa drugo da prigovorim mojim igračima. Igrali smo dobro, doduše uz nekoliko grešaka u odbrani, ali smo sve to nadoknađivali trčanjem i borbenošću, šansama i golovima na drugoj strani terena. Zato nisam previše nezadovoljan, možda malo tužan, ali fudbal je to. Moraš biti jak i kada ide dobro, ali i kada ti se desi peh pa primiš gol u nadoknadi. Siguran sam da će Rudar, kada izvučemo pouke iz svega i ispravimo neke stvari koje nam se povremeno ponavljaju, biti još bolji, čvršći, konkretniji, još veći kandidat za titulu. A kvalitet je tu, to smo valjda svima pokazali", zaključuje mladi Nikšićanin na klupi Rudara, čiji dosadašnji rad u Pljevljima su najbolje ocijenili navijači kada su ga pozdravili burnim aplauzom prije početka meča.

Bonus video: