Pljevljaci se ne odriču titule

72 pregleda 1 komentar(a)
FK Rudar prozivka, Foto: Privatna arhiva
FK Rudar prozivka, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 11.01.2016. 22:01h

U misiju odbrane titule, Rudar je krenuo danas.

U 11 časova je održan prvi trening, a sat ranije i prozivka kojoj je od 27 fudbalera prisustvovalo 24.

Japanac Noma će se ekipi priključiti 17. januara, Denis Sopo u Pljevlja stiže 13. januara, a Ermin Alić će od sjutra biti na treninzima.

Nova (stara) imena su Andrija Kaluđerović i Alić, a prvi put u Rudaru je golman Ivan Janjušević.

Nakon pozdravne riječi sekretara kluba Muhameda Gerine, igračima i novinarima obratili su se šef stručnog štaba Mirko Marić, sportski direktor Vladimir Šestović i Predrag Ranđelović, nekadašnji fudbaler Rudara, a sada član stručnog štaba.

"Ukoliko neko ne vjeruje u naš uspjeh, tj. u odbranu šampionske titule, onda i ne treba ni da oblači opremu već može odmah napustiti klub. Dakle, cilj je jasan - idemo na titulu i svi moraju biti spremni da daju maksimum da bismo ostvarili zacrtano. Daleko od toga da će biti lako, ali imamo kvalitet", kazao je Marić.

Njemu će pomagati nekadašnji golgeter Pljevljaka.

"Sa Rudarom sam kao igrač osvojio duplu krunu, a sada ću pokušati da kao trener dam pun doprinos da ponovimo isti uspjeh kao te zlatne 2010. godine", istakao je Ranđelović.

Prvi dio priprema odradiće se u Pljevljima, a Rudaru naruku idu i trenutno povoljne vremenske prilike.

Nakon toga, 2. februara ekipa putuje za Antaliju gdje će boraviti 14 dana. U Turskoj Rudar će odigrati sedam utakmica. Dva dana po dolasku protivnik će biti prvoligaš iz Rumunije, Voluntari.

Dva dana nakon toga Rudar će odmjeriti snage sa Karpatima iz Ukrajine, 8. februara Pljevljaci će odigrati meč sa timom Atirau iz Kazahstana.

Već 10. februara puleni Mirka Marića odigraće utakmicu sa slovačkim Spartakom iz Trnave, a 11. februara protivnik će im biti bugarski Botev iz Plovdiva.

Posljednje dvije utakmice biće i najatraktivnije, 13. februara slijedi meč sa danskim Viborgom, a posljednju utakmicu odigraće 15. februara sa učesnikom lige šampiona Bate Borisovom. Dan nakon utakmice sa prvakom Bjelorusije Rudar se vraća u Pljevlja.

"Neću se baviti fudbalskom strukom, jer je to posao stručnog štaba. Moj posao su finansije i odmah vam mogu obećati da će, iako finansijska situacijy nije sjajna, svi ugovori biti ispoštovani i da Rudar neće nikom ostati dužan. Takođe ističem da će svi dobri rezultati biti nagrađeni, ali i da će se u slučaju loših rezultata preuzeti adektvatne mjere", napomenuo je Šestović.

Bonus video: