Pljevljaci se protiv Grbalja uzdaju u formu i tradiciju

Derbi u Podgorici pokazao je i da se šampion nalazi u sasvim solidnoj formi, boljoj od većine konkurenata.
66 pregleda 0 komentar(a)
Useni, Foto: Veselin BELOJEVIĆ
Useni, Foto: Veselin BELOJEVIĆ
Ažurirano: 15.03.2011. 19:58h

Nakon dva uzastopna gostovanja i polovičnog učinka (pobjeda i poraz), fudbaleri Rudara se vraćaju pod Golubinju sa samo jednom obavezom - da ponovo trijumfuju i zadrže sasvim zadovoljavajući proljećnji ritam. Grbalj bi, sudeći po trenutnoj formi, plasmanu i kvalitetu, ali i tradiciji trebalo da bude „lak zalogaj“, ali to u ovoj ligi nije niko nikome, pa će i „rudari“ morati dobro da se potrude kako bi ostvarili cilj. Istovremeno, nadaće se da vodeći dvojac neće tako lako preskočiti sjutrašnje, prilično teške prepreke, što bi, s druge strane, opet oživjelo pomalo pritajene pljevaljske snove o mogućoj odbrani titule prvaka.

- To je negdje u mislima, ali nas ne opterećuje. Koncentrisani smo isključivo na utakmice koje su na redu i pripremu taktike da ih što lakše dobijamo. U prošlom kolu to je bila Budućnost, danas Grbalj, sjutra neko treći. A ako tih pobjeda bude dovoljno i ako se eventualno ukaže neka šansa, naravno da ćemo biti tu – kaže iskusni Nermin Useni.

Derbi u Podgorici pokazao je i da se šampion nalazi u sasvim solidnoj formi, boljoj od većine konkurenata. Sada to treba na pravi način iskoristiti i produžiti pobjedničku seriju, time i nadu...

- Treba, ali neće biti lako. Grbalj nije najbolje počeo polusezonu, promijenio je i trenera u međuvremenu, i dalje je u opasnoj zoni. Možda je upravo to najveća opasnost za nas, jer znam koliko će truda uložiti da danas ostanu neporaženi i konačno počnu bijeg ka mirnoj luci ili gornjem domu, gdje po kvalitetu, svakako, pripadaju. S obzirom na to da su bodovi i nama i njima veoma važni, očekujem tvrdu utakmicu, dosta borbe i trčanja, i našu pobjedu. Jednostavno, ovog proljeća smo navikli navijače na dobre rezultate, pa bi bilo glupo da ih sada razočaramo - optimista je desnokrilni napadač Rudara.

Fudbaleri Grblja, s druge strane, ni nakon čitiri odigrana kola nisu ostvarili trijumf. Ipak, postizanje dva pogotka, nakon sušnog golgeterskog perioda, može se smatrati uspjehom.

Grbljanima, međutim, nedostaje samouzdanja i većeg "terenskog" zalaganja, a da li će prestati sa ovom praksom, pokazaće neugodno gostovanje u Pljevljima.

- Neosporno je da Grbalj posjeduje kvalitet, a stvarne mogućnosti igrača, podvlačim, ne odgovaraju trenutnoj poziciji na tabeli. Vodeći treninge proteklih dana, uvjerio sam se u njihove potencijale koji, konačno, moraju da dođu do izražaja. Potrebno je da osnaže samopouzdanje, stoga nam nedostaje trijumf. Jasno je da nismo u prilici da prijetimo jakom timu koji predvodi moj prijatel i odličan trener Vignjević, ali iskazujući maksimalan pristup zadacima, postizanje pozitivnog rezultata nije nemoguće - istakao je Dragan Radojičić, novi šef stručnog štaba Grblja.

Bonus video: