Pljevljaci sigurni na vrhu, Sutjeska prati

Trio na vrhu upisao pobjede, poraz od Rudara koštao posla trenera Berana Ratka Stevovića
72 pregleda 0 komentar(a)
Mladost - Zeta, Foto: Vesko Belojević
Mladost - Zeta, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 21.09.2014. 22:07h

Na vrhu prvoligaške tabele nije bilo promjena nakon 8. kola, pošto favoriti nijesu griješili. Lider Rudar je „pokerom” golova u Beranama iznudio ostavku trenera Ratka Stevovića.

Sutjeska je savladala Bokelj, Mladost, Zetu, i samo je Petrovac porazom na svom terenu od Budućnosti izgubio priključak.

Veliku pobjedu u Baru je izvojevao Mogren, pa sada četiri ekipe od 8. do 11. mjesta imaju po sedam bodova.

Rudari potpisali drugu ostavku

Lider je fenjerašu u Beranama očitao fudbalsku lekciju, iako je domaćin igrom i šansama bio ravnopravan rival 70 minuta. Ipak, Rudar je znalački u posljednjih 20-tak minuta koristio razliku u kvalitetu da rutinski kazni pokušaje domaćina da dođe do izjednačenja. Posao je Rudaru olakšao Mijušković ranim golom u 7. minutu na proigravanje Gačevića.

Tek bod osvojen iz prvih osam kola bio je povod treneru Berana Stevoviću da podnese ostavku.

Gačević je u 72. minutu asistenciji dodao i gol, sjajnim udarcem sa 14 metara, potom je glavom pogodio Mrdak a kao šlagvort u sudijskoj nadoknadi kapiten Nedeljko Vlahović je lob udarcem postavio konačnih 4:0.

Šampion proradio i kraj Bistrice

U pozorišnom ambijentu, bez prisustva publike, Sutjeska je savladala Bokelj i šestom ovosezonskom pobjedom nanijeli su Kotoranima peti uzastopni poraz.

Dvostruki uzastopni prvak je zadržao korak za vodećim Rudarom.

Izabranic Mila Tomića postigli su po jedan gol u oba poluvremena.

U 31. minutu Fukui Masato je pogodio, a dileme otklonio devetim golom najbolji strijelac Prve lige, Goran Vujović.

Budućnosti pripao derbi

„Plavi” su u Petrovcu prekinuli ne samo svoj loš, već i poztitivan niz domaćina. U duelu koji je obilovao šansama na obje strane, jedini je precizan bio kapiten Budućnosti Mihailo Tomković, glavom nakon slobodnog udarca Rogošića.

Domaćin je pritiskao, naročito u posljednjih 20 minuta, kada šanse nijesu realizovali Leposavić i Tomić, koji je pogodio stativu.

Golom Marka Đurovića u 54. minutu Lovćen je na Obilića poljani došao do zasluženog trijumfa nad Grbljem.

U derbiju začelja, Mogren je u Baru po notama talentovanog Žarka Grbovića nadigrao Mornar.

Samopouzdanje Mladosti pred meč sa Zetom nije bez pokrića

Mladost je upisala rutinski trijumf u gradskom derbiju sa Zetom.

"Šok terapija nije uspjela, jer pojedini igrači u našoj ekipi ne rade ono što treba. Tri gola koja smo primili dozvoljena su u pionirskom fudbalu, ali ne nikako ekipi koja igra Prvu ligu. Ali ovako više neće moći, i neminovan je rez", kazao je trener Zete Mladen Lambulić, koji je naslijedio na klupi Rada Vešovića.

Domaćin je meč riješio serijom grešaka Zete koje je otvorio Nemanja Cavnić - dozvolio Luki Mirkoviću da mu „proda štiklu” i u 18. minutu sjajno asistira Bogdanu Miliću.

Cavnić se loše postavio i kod kontre Miroja Jovanovića, kojeg je potom nesmotreno zakačio Bojan Aligrudić za penal, koji je neobranjivo u 21. minutu realizovao Milić.

Mladost je potom stala, ali osim evrogola Miloša Dujkovića „drop - kikom” iz punog trka sa 20 metara, gosti su malo što dobro uradili u napadu. Mladost je kontrom Ivana Novovića, koju je realizovao Miroje Jovanović obezbijedila pobjedu u 59. minutu.

Rezultati

Petrovac - Budućnost 0:1 (Tomković 27)

Berane - Rudar 0:4 (Mijušković 7, Gačević 72, Mrdak 84, Vlahović 90+2)

Lovćen - Grbalj 1:0 (Đurović 75)

Mornar - Mogren 1:3 (Rotković 90 - Grbović 9, 33, Vujačić 44)

Mladost - Zeta 3:1 (Milić 18, 20. penal, Jovanović 59 - Dujković 39)

Sutjeska - Bokelj 2:0 (Masato 31, Vujović 82)

Naredno kolo (27. septembar): Budućnost - Berane, Bokelj - Petrovac, Zeta - Sutjeska, Mogren - Mladost, Grbalj - Mornar, Rudar - Lovćen.

Tabela

Bonus video: