Pljevljaci silni u drugom poluvremenu

Za dva minuta dva trenutka inspiracije Stojanovića, preokret i prava egzibicija do kraja meča, začinjena sa još dva efektna pogotka
0 komentar(a)
Rudari, Foto: Savo Prelević
Rudari, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.08.2011. 11:28h

Eto, to je fudbal. Skoro 60 minuta Pljevljaka nigdje nije bilo, navijači su postajali sve nervozniji i nestpljiviji, a gosti su lako održavali prednost stečenu u 13. minutu utakmice.

I onda, za dva minuta dva trenutka inspiracije Stojanovića, preokret i prava egzibicija do kraja meča, začinjena sa još dva efektna pogotka.

U svakom slučaju, „rudari“ su napravili pravu uvertiru za nedjelju i derbi sa Mogrenom, a igra iz drugog poluvremena, ako se ponovi, svakako je recept za aktuelnog šampiona.

Domaćin je žestoko otvorio utakmicu, već u uvodnih pet minuta promašio dva zicera (Ivica Jovanović i Ivanović) i kada se očekivala rana kapitulacija novajlije u Ligi, matiran je Mijatović na suprotnoj strani.

Grešku veznog reda i odbrane kaznili su asistent Nenad Kašćelan i egzekutor Kaluđerović, koji je izbjegao ofsajd zamku i preciznim udarcem sa desetak metara lako savladao golmana Rudara.

A podatak da je od tada, pa sve do odlaska na odmor, novinarska bilježnica ostala prazna, dovoljno govori o izdanju indisponiranih Pljevljaka i, možda i pretjerano zadovoljnih Kotorana.

Međutim, u nastavku kao da je na teren izašla sasvim druga ekipa Rudara. Već u 10. sekundi Ivica Jovanović je udarcem sa pet metara natjerao Petkovića na sjajnu intervenciju, zaprijetio je i Stojanović pet minuta kasnije, baš kao i Alić u 55. minutu.

Izjednačenje je „visilo u vazduhu“ i „palo“ je u 63. minutu. Po lijevoj strani odlično je prošao Nestorović, uposlio Stojanovića a ovaj rutinski, sa desetak metara pogodio mrežu.

Još se radost domaćih navijača nije ni stišala, a njihov novi ljubimac donosi potpuni preokret. Fauliran je na 22 metra od gola, uzeo je loptu, namjestio je, poslao projektil i skinuo paučinu iz gornjeg desnog ugla, pa onda i ne treba da čudi što je prilikom izlaska sa terena, u 76. minutu, doživio ovacije.

Kada su gosti (Arsenijević) promašili stopostotnu šansu u 70. minutu koju im je greškom, namjestio domaći štoper Alić (odbranio Mijatović), bilo je jasno ko će se na kraju radovati.

Trijumf Rudara potvrdio je Ivica Jovanović u 85. minutu kada je odlično reagovao na centaršut Igumanovića i prevario Petkovića, da bi „šlag na tortu“ stavio Vlahović u posljednjim sekundama susreta. Uhvatio je volej sa 15 metara i skoro „pocijepao“ mrežu u donjem lijevom uglu.

- Bilo je problema u prvom poluvremenu, prvo smo promašili dvije šanse, a onda našom greškom dozvolili rivalu da povede. Međutim, nismo gubili glavu, na poluvremenu smo se dogovorili da pojačamo ritam i budemo maksimalno strpljivi, što nam je na kraju i donijelo rezultat. Zadovoljan sam, djelujemo sve bolje, nadam se da će i naši navijači imati više vjere u ovaj tim Rudara i da ćemo se zajednički radovati, možda već u nedjelju - kazao je Dragan Radojičić, trener Rudara.

- U prvom poluvremenu bili smo sasvim solidni, ali je kod 1:1, a naročito kod 2:1 za domaćina, počeo pad iako smo kod tog rezultata imali zicer za izjednačenje. Kasnije, kada je Rudar dao treći gol, sve je bilo riješeno jer ovoj ekipi Bokelja fali i prvoligaškog iskustva i samopouzdanja kada sve ne ide kako treba. Nadam se da ćemo već u narednom kolu prekinuti ovu seriju poraza i osvojiti prve prvoligaške bodove - ističe trener Bokelja Slobodan Drašković.

Bonus video: