Pljuštale disciplinske

Pokrenut je postupak i protiv FK Čelik, čiji su organizovani navijači izazvali i učestvovali u neredu na utakmici finala Kupa, kao i zbog vrijeđanja članova fudbalskog rukovodstva FSCG
61 pregleda 13 komentar(a)
Budućnost-Čelik, Foto: Savo Prelević
Budućnost-Čelik, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.05.2013. 20:44h

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore imala je pune ruke posla nakon nereda na finalnoj utakmici Kupa Budućnost - Čelik.

Pokrenut je disciplinski postupak protiv FK Budućnost čiji su organizovani navijači izazivali nerede i učestvovali u neredima.

Pokrenut je postupak i protiv FK Čelik, čiji su organizovani navijači izazvali i učestvovali u neredu na utakmici finala Kupa, kao i zbog vrijeđanja članova fudbalskog rukovodstva FSCG.

Konstatovana je prijava protiv zvaničnika FK Čelik Ranka Radulovića, zbog ponovnog vrijeđanja članova FSCG i službenih lica, kao i zbog iritiranja protivničke navijačke grupe što je doprinijelo pospješivanju incidentnih situacija na tribinama.

Pokrenut je disciplinski postupak protiv zvaničnika FK Čelik Ranka Radulovića, zbog vrijeđanja članova fudbalskog rukovodstva i predsjednika FSCG i fizičkog napada u pokušaju na sudiju utakmice Nikolu Dabanovića po završetku utakmice finala Kupa.

Pokreće se disciplinski postupak protiv Slavoljuba Bubanje - trenera Čelika, zbog nesportskog ponašanja - psovanja sudije Dabanovića.

Pokrenut je disciplinski postupak protiv Dragomira Jaredića - komesara za bezbjednost FK Čelik zbog pljuvanja sudije utakmice Dabanovića i psovanja prvog pomoćnog sudije Nikole Razića.

Pokreće se disciplinski postupak protiv ljekara Čelika Zorana Mrkića i zvaničnika Vojislava Bakrača, zbog nesportskog ponašanja - psovanja i vrijeđanja sudije Dabanovića.

Pokreće se disciplinski postupak protiv Marka Dževerdanovića - igrača FK Čelik zbog fizičkog napada u pokušaju na sudiju Nikolu Dabanovića.

Komisija za bezbjednost i sigurnost FSCG prijavila je oba kluba jer su njihovi navijači ubacivali pirotehnička sredstva u teren, dok su domaći navijači prijavljeni zbog ubacivanja stolica. Navijačima oba kluba zabranjuje se prisustvo na gostovanjima do donošenja odluke Disciplinske komisije.

Bonus video: