Pobjeda Barselone, Real na minus 11

Mimo svih očekivanja, najteže je do tri boda došla Barselona na “Nou kampu”, protiv fantastične Granade i golmana Tonja Martinesa
1 komentar(a)
Barselona, Foto: Beta AP
Barselona, Foto: Beta AP
Ažurirano: 22.09.2012. 22:56h

U četiri meča 5. kola Primere domaćini su ostvarili maksmalan učinak. Mimo svih očekivanja, najteže je do tri boda došla Barselona na “Nou kampu”, protiv fantastične Granade i golmana Tonja Martinesa.

Granada ni na trećem gostovanju nije postigla gol, ali samo zahvaljujući nevjerovatnom Viktoru Valdesu na golu Barse, koji je u 30. minutu dobio duel oči u oči sa Giljeremeo Sikeirom, i što je još važnije, kod 0:0 u 84. minutu je skinuo zicer Oreljani, koji je dva minuta kasnije upropastio i kontru tri na jedan.

Kazna je došla u narednom minutu, kada je Ćavi fantastično lijevom nogom prihvatio kratko odbijenu loptu i onda desnicom sa vrha kaznenog prostora pogodio uz pomoć prečke.

Gosti su se potom otvorili, pa je Barsa u preostalom dijelu utakmice imala više šansi nego tokom 43 minuta nastavka, a nakon promašaja Pedra i Mesija, Borha Gomes je na ubacivanje Mesija pogodio sopstvenu mrežu u prvom minutu sudijske nadoknade.

Tek, Barselona je ostvarila maksimalan učinak i uz utakmicu više ima i prednost od 11 bodova u odnosu na aktuelnog prvaka, Reala, koji večeras igra mali gradski derbi na “Mariji Terezi Ribeiro”.

Rezultati:

Saragosa - Osasuna 3:1

Postiga 4, Terim (autogol) 44, Aponjo (penal) 71 - Armenteros 29.

Selta - Hetafe 2:1

Fernandez 57, Park 68 - Barada 59.

Betis - Espanjol 1:0

Paulao 18.

Barselona - Granada 2:0

Ćavi 87, Gomez (autogol) 90.

Nedjelja

Majorka - Valensija

Levante - Real Sosijedad

Atletiko - Valjadolid

Atletik - Malaga

Rajo Valjekano - Real Madrid

Ponedjeljak

Deportivo - Sevilja

Bonus video: