Pobjeda Intera, Baloteli dovoljan samo za remi

Milan je po mnogima neočekivano posustao na Sardiniji, dok je Roma deklasirana u Đenovi - Sampdorija je slavila sa 3:1
0 komentar(a)
Inter, Foto: Reuters
Inter, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.02.2013. 22:17h

Mario Baloteli je opet bio najvažniji čovjek Milana, ali ovog puta tamnoputi napadač nije mogao da donese više od remija.

Tako se euforija koja je nastala prošle sedmice nakon pobjede nad Udinezeom stišala na Sardiniji - "rosoneri" su osvojili bod protiv Kaljarija (1:1), a Super Mario je postavio konačan rezultat u 82. minutu iz penala koji je i iznudio (crveni karton dobio Astori).

Baloteliju je ujedno ovo bio treći gol u ukupno 180 minuta u dresu milanskog kluba, a za utjehu mu ostaje i to da je dao i 13. pogodak iz penala u isto toliko pokušaja u karijeri.

"Ako znate da ste mogli da gubite sa 2:0 prije nego ste izjednačili onda morate da budete zadovoljni bodom. Nisam zadovoljan, željeli smo tri boda, ali bolje i remi nego poraz", rekao je uvijek realni Masimilijano Alegri.

Nakon skoro mjesec (tačnije, od 12. januara), Inter je pobijedio u Seriji A i, ako ništa drugo, iskoristio kikseve rivala u borbi za treće mjesto.

Milanski tim je kod kuće bio bolji od Kjeva sa 3:1, pa je sada na samo minus jedan od trećeplasiranog Lacija.

Inter je poveo već u 2. minutu golom Kasana (loša intervencija golmana Kjeva Puđonija), gosti su izjednačili u 21. (Rigoni), a nakon toga je bilo sve u znaku "crno-plavih".

Do poluvremena Ranokja je vratio vođstvo, a konačnih 3:1 postavio je povratnik nakon povrede Milito. Ovacije na "Meaci" bile su rezervisane za Dejana Stankovića koji je odigrao prvi meč ove sezone.

Milan je po mnogima neočekivano posustao na Sardiniji, ali je zato Roma i s novim trenerom nastavila po starom.

"Vučica" je na debiju Aurelija Andreacolija (prošle subote zamijenio Zdenjeka Zemana) doživjela brodolom u Đenovi - Sampdorija je bila nemilosrdna, od 56. do 77. minuta je dala tri gola i završila priču (3:1).

Roma je kod 0:1 imala i penal, ali je Pablo Osvaldo bio neozbiljan s bijele tačke, pa ga je Serhio Romero kaznio laganom odbranom...

Osvaldov penal se neće samo pamtiti po promašaju, već i po "odbijanju poslušnosti" Franćesku Totiju koji je želio da ga izvede, ali mu je "devetka" Rome udarila na autoritet.

"Šta se desilo? Ne znam, posljednjih 20 godina penale štutira Toti. Ne znam zašto je Osvaldo uzeo loptu", kazao je Andreacoli.

Odličnu golgetersku seriju u dresu Sampa je nastavio Mauro Ikardi koji je postigao treći gol za svoj tim, ukupno svoj osmi u Seriji A (sedmi u posljednjih šest utakmica).

U čak pet od sedam današnjih mečeva viđeni su neriješeni ishodi, a radovao se Udineze koji je kod kuće bio bolji od Torina (1:0).

Jedini gol je dao Perejra u 7. minutu, a Marko Bakić je opet bio rezerva u timu "bikova".

Rezultati

Atalanta - Katanija 0:0

Bolonja - Sijena 1:1 (Kone 41 - Emeghara 33)

Kaljari - Milan 1:1 (Ibarbo 45 - Baloteli (penal) 82)

Palermo - Peskara 1:1 (Fabrini 80 - Bjarnason 73)

Sampdorija - Roma 3:1 (Estigaribja 56, Sansone 73, Ikardi 77 - Lamela 75)

Udineze - Torino 1:0 (Perejra 8)

Inter - Kjevo 3:1 (Kasano 2, Ranokja 26, Milito 50 - Rigoni 21)

Juče

Juventus - Fiorentina 2:0

Lacio - Napoli 1:1

Bonus video: