Pobjeda nad Barselonom najveći uspjeh u 2011.

"Ta utakmica je postala već sada lijepa uspomena. Svakog koga pitate za tu utakmicu samo će se slatko nasmijati", rekao kapiten "topdžija"
0 komentar(a)
Robin van Persi, Foto: REUTERS
Robin van Persi, Foto: REUTERS
Ažurirano: 30.12.2011. 21:18h

Robin van Persi, kapiten i najbolji strijelac Arsenala ove kalendarske godine, rekao je da je trijumf nad Barselonom (2:1) u osmini finala Lige šampiona prošle sezone najveći rezultat njegovog tima u 2011. godini.

"Topdžije“ su gubile (1:0), praktično, čitavu utakmicu, a onda su za samo12 minuta postigli dva pogotka i otišli sa prednošću na "Nou Kamp“.

U revanšu je, međutim, slavila Barselona (3:1), plasirala se dalje i na kraju osvojila titulu prvaka Evrope.

"Teško je izdvojiti najbolji trenutak ove godine, ali pobjeda nad Barselonom je definitivno nešto čega ću uvijek da se sjećam. Ta utakmica je postala već sada lijepa uspomena. Svakog koga pitate za tu utakmicu samo će se slatko nasmijati. Tačno se sjećam kada sam dan nakon tog duela otišao u selo gdje živim. Prišao mi je 75-godišnji gospodin i rekao: Ne želim tvoj autogram, ne želim da se slikam sa tobom, sve što želim da ti kažem je da sam navijač Arsenala od malih nogu i da je utakmica protiv Barselone bila najbolja koju je klub ikada odigrao. Kada tako nešto možete da pružite ljudima, onda je to zaista nešto posebno, nešto vrijedno sjećanja“, rekao je Holanđanin.

Van Persi je u Arsenalu od 2004. godine, kada je stigao iz Fejenorda.

Do sada je odigrao 174 meča i dao 82 gola.

Bonus video: