Pobjeda protiv Frajburga, Bajernu jesenja titula

Nakon 14. kola Bajern ima čak 37 bodova, a najbliži pratilac, Bajer iz Leverkuzena deset manje
0 komentar(a)
Bajern, Foto: Beta AP
Bajern, Foto: Beta AP
Ažurirano: 28.11.2012. 22:42h

Tri kola prije kraja prvog dijela u Bundes ligi, Bajern je obezbijedio jesenju titulu. U 11. minutu Oliver Sorg je napravio penal nad Frenkom Riberijem, a siguran sa bijele tačke bio je Tomas Miler.

Bajernu je sedam minuta kasnije posao olakšao Đerdan Šaćiri, koji je pobjegao odbrani domaćina a Falu Dianje ga je kao posljednji igrač povukao ispred šesnaesterca i zaradio crveni karton.

Ipak, dugo je Frajburg i sa igračem manje odolijevao, ali samo do ulaska kapitena ukrajinske selekcije, Anatolija Timošćuka, koji je zamijenio Šaćirija u 64. minutu, a 15 minuta kasnije pogodio na asistenciju Filipa Lama za prvi poraz Frajburga u posljednjih šest utakmica.

Nakon 14. kola Bajern ima čak 37 bodova, a najbliži pratilac, Bajer iz Leverkuzena deset manje.

"Prvi nakon jesenjeg dijela - to meni puno i ne znači. Više mi znači ova pobjeda na terenu kojeg smo se pribojavali, jer Frajburg je bio u velikom naletu a mi znamo koliko je bilo teško prekinuti njihovu seriju", kazao je trener Bavaraca, Jup Hejnkes.

“Farmaceuti” su dobili derbi na “Vezeru”, u duelu koji je do sredine drugog dijela bio ravnopravan, ali su za razliku od “zelenih”, gosti koristili šanse. Na kraju, Bajer je ubjedljivo trijumfovao, zahvaljući podatku da je od pet šansi čak četiri pretvorio u gol.

U ostalim duelima juče slavili su domaćini. Borusija Menhengandbah je stekla dva gola prednosti do poluvremena i potom je znalački čuvala gol. Teži posao imao je Štutgart protiv “fenejraša” Augsburga, uprkos akciji Vedada Ibiševića i gola Ibrahima Traorea za vođstvo već u 11. minutu.

Augsburg je uspio da poravna u finišu poluvremena, ali su sredinom nastavka “švabe” u gol pretvorile i drugu šansu, u kojoj su Traore i Ibišević izmijenili uloge.

Posljednji duel odigrali su Nirnberg i Hofenhajm, a domaćin je zahvaljujući dvostrukom strijelcu, Japancu Hirošiju Kijotakeu upisao važna tri boda.

Rezultati

Borusija M. - Volfsburg 2:0

Arango 11, Jančke 44.

Štutgart - Augsburg 2:1

Traore 11, Ibišević 69 - Ko 44.

Verder - Bajer 1:4

Petersen 54 - Kastro 31, 52, Rolfes 74, Hegeler 79.

Frajburg - Bajern 0:2

Miler (penal) 12, Timoščuk 79.

Nirnberg - Hofenhajm 4:2

Kijotake 6, 86, Nilson 44, Plter 69 - Šiplok 33 - Salihović (penal) 81.

Utorak

Borusija D. - Fortuna 1:1

Hanover - Grojter Firt 2:0

Hamburger - Šalke 3:1

Ajntraht - Majnc 1:3

Tabela: Bajern Minhen 37 bodova, Bajer Leverkuzen 27, Borusija Dortmund 26, Šalke i Ajntraht po 24, Hanover, Majnc, Hamburger i Borusija Menhengladbah po 20, itd.

Bonus video: