Pobjede Bajerna i Atletika u gostima, Milan i Arsenal pred eliminacijom

Branilac trofeja, Bajern pobijedio je u Londonu ekipu Arsenala 2:0. Do pobjede došao je golovima Tonija Krosa u 54. i Tomasa Milera u 88. minutu
17 komentar(a)
Ažurirano: 19.02.2014. 22:14h

Bajern i Atletiko Madrid pridružili su se Barseloni i Pari Sen Žermenu i gostujućim pobjedama zauzeli pol-pozicije za plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Prve dvije večeri osmine finala elitnog fudbalskog takmičenja bile su kobne po domaćine, jer su nakon Mančester sitija i Leverkuzena sinoć stradali Arsenal i Milan. Četiri domaćina nisu postigla ni gol, za razliku od gostiju koji su devet puta tresli mreže.

Venger kao Pelegrini

Drugu godinu zaredom Bajern je nokautirao Arsenal na njegovoj areni, opet sa dva gola razlike (februara 2013. bilo je 1:3, sinoć 0:2).

Nije pomogla ni promjena taktike Arsena Vengera, koji je poput kolege iz vrha Premijer lige noć ranije, Manuela Pelegrinija, odlučio da zatvori prilaze golu i žrtvuje napadačku igru kojom je ove sezone stekao simpatije.

Klasičnog napadača Žirua je ostavio na klupi i kockao se Sanogom, koji je ove sezone odigrao samo 128 minuta za „tobdžije”.

Na kraju, ispalo je isto, uz lošiji estetski utisak, iako je pitanje šta bi se desilo da Mesut Ozil u 9. minutu nije promašio penal (odbranio mu zemljak Nojer).

"Sve je bilo protiv nas. Mogli smo da vodimo 3:0 prije nego što se promijenila utakmica", očajavao je Venger.

A promijenila se u 40. minutu - golman Šćešni je faulairao Robena za penal i dobio crveni karton. Iako je Alaba pogodio stativu sa bijele tačke, za tim kalibra Bajerna bila je stvar rutine dobiti meč sa igračem više u nastavku.

Kros, fenomenalno sa ivice šesnaesterca, pa Miler u samom finišu, raspršili su snove Arsenala.

"Bili su puno bolji od nas u prvih 20 minuta. Nakon crvenog kartona za golmana, bila je to druga utakmica. Nije bilo lako za Arsenal sa devet igrača u polju, mi smo bili strpljivi i postigli smo sve što želimo. Nije gotovo, prošle godine Bajern je imao još bolji rezultat na ovom stadionu. Ipak, sve je do nas - rekao je Pep Gvardiola, trener Bajerna.

Kosta lansirao Atletiko

Milan je hrabro ušao u duel sa Atletiko Madridom, bio čak i bolji u prvom poluvremenu, ali je u nastavku ostao bez snage, i bez stava.

Veliki pad kaznio je Dijego Kosta, da sjajnim trzajem glavom sedam minuta prije kraja dovede “kolčonerose” u predvorje raja.

"U prvom poluvremenu smo imali golmana koji je bio fenomenalan. U nastavku smo imali Dijega Kostu koji je napravio razliku. Ovo je solidan korak, ali nije gotovo - rekao je Dijego Simeone, trener “kolćonerosa”.

Klarensu Sedorfu nije bilo do priče...

"Nema predaje, pokušaćemo da se iskupimo u revanšu".

Barselona je juče kao gost savladala Mančester siti 2:0, dok je Pari Sen Žermen u Leverkuzenu trijumfovao u deulu sa Bajerom rezultatom 4:0.

Narednog utorka igraće Zenit i Borusija Dortmund, odnosno Olimpijakos i Mančester junajted, dok će se dan kasnije sastati Galatasaraj i Čelzi, kao i Šalke i Real Madrid.

Revanš utakmice na programu su 11, 12, 18. i 19. marta.

Galerija

Bonus video: