Pobjede Barse i Reala, po dva gola Kake i Mesija

Barselona slavila protiv Almerije (3:1), iako je gubila početkom nastavka, čime je odgovorila na pobjedu Reala u Bilbau
0 komentar(a)
kaka, Foto: Reuters
kaka, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.04.2011. 21:24h

Barselona je u prvom dijelu sezone dala Almeriji osam golova u gostima, a večeras kod kuće "samo" tri. Da li je ekipa iz Andaluzije u međuvremenu ojačala, ili je Barsa oslabila, tek Katalonci su odradili posao na "Nou Kampu" (3:1) i odgovorili na pobjedu Reala u Bilbau (3:0).

Razlika na tabeli i dalje je osam bodova, pa ekipa Pepea Gvardiole mirno čeka "el klasiko" koji je na programu naredne subote u 22 sata, kao i okršaj sa Realom u finalu Kupa u Valensiji 20. aprila.

"Nije bilo lako kao što rezultat govori, jer smo morali da se izborimo sa golom minusa, i to u drugom poluvremenu. Razlika je što smo u prvom poluvremenu promašivali šanse, a u drugom ih realizovali", kazao je vezista Barselone Havijer Maskerano, koji će zbog kartona propustiti "el klasiko" u subotu.

Nakon što je u prvom poluvremenu izdržala nalete Barselone, Almerija je šokantno povela na startu nastavka - Piati je poveo kontru, a Korona matirao Pinta.

Vođstvo gostiju trajalo je, međutim, samo tri minuta, pošto je golman Almerije Alveš faulirao Vilju, a Mesi realizovao penal. Znalo se da goste čeka pakao do kraja meča, ali se Barsa smilovala - Alkantara glavom nakon kornera i Mesi nakon greške Silve donijeli su za goste pristojnih 3:1.

Bio je to 29. gol Mesija u prvenstvu ove sezone, a 47. u svim takmičenjima.

Trijumf Reala u Bilbaou potpisao je Kaka, koji se vratio na teren sa dva gola, doduše oba iz penala. Pobjedu je ovjerio, ko drugi do Kristijano Ronaldo, svojim 28. golom u prvenstvu.

"Borićemo se za titulu sve dok se matematički ne budemo oprostili od nje. Naravno, svi znamo da će biti puno teško", prokomentarisao je golman Reala Iker Kasiljas.

Bonus video: