Pobjede vodećeg trojca

Vodeći trojac Primere - Barselona, Real Marid i Atletiko - bez greške je odradio posao u 32. kolu, pa je ostalo isto rastojanje na tabeli. Lider Barselona je pobjedom nad Valensijom (2:0), zadržala dva boda prednosti nad „kraljevskim klubom, koji je kući bio bolji od Malage
0 komentar(a)
Luis Suares, Lionel Mesi, Foto: Reuters
Luis Suares, Lionel Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.04.2015. 22:17h

Vodeći trojac Primere - Barselona, Real Marid i Atletiko - bez greške je odradio posao u 32. kolu, pa je ostalo isto rastojanje na tabeli. Lider Barselona je pobjedom nad Valensijom (2:0), zadržala dva boda prednosti nad „kraljevskim klubom, koji je kući bio bolji od Malage (3:1).

Osim Barselone koja je dosta srećno preskočila tradicionalno neugodnu Valensiju, jednako razloga za zadovoljstvom tim rezultatom ima i Atletiko, koji je slavio u La Korunji (2:1). Razlog tome je bijeg „kolćonerosa” najbližem pratiocu, Valensiji, u borbi za treće mjesto i direktan plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

„Kolćonerosi” sada imaju četiri boda prednosti nad „slijepim miševima”, koji rizikuju i četvrtu poziciju koja vodi u kvalifikacije za najelitnije klupsko takmičenje. Valensija sada ima utakmicu i samo tri boda više od Sevilje, koja danas igra sa Granadom.

A dan je otvorila upravo Barselona na „Nou kampu” i to na perfektan način - Luis Suares je pogodio na asisatenciju Lea Mesija već u 1. minutu. „Slijepi miševi” se nijesu demoralisali i devet minuta kasnije imali su penal, ali je golman Bravo uhvatio loptu nakon šuta Pareha. Penal je dosuđen zbog starta Pikea nad Rodrigom.

Meč je riješen tek u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena, kada je Mesi psotigao 400. gol u dresu Barselone. Baš u četvrtom minutu nadoknade vremena je Barselona dobila prethodni duel na „Mestalji” kada je jedini gol postigao Buskets.

I Atletiko je poput Barselone furiozno ušao u utakmicu sa Deportivom. Antoan Grizman je doveo „kolćonerose” u vođstvo već u 5. minutu, a Francuz je 17 minuta kasnije postigao i drugi pogodak. Sve što je Deportivo uspio da uradi na svom „Riasoru” je da preko Rijere smanji prednost u 78. minutu.

I Real je protiv Malage rutinski došao do tri boda, a utakmicu su obilježile povreda Luke Modrića (neće igrati protiv Atletika u Ligi šampiona) i promašaj Kristijana Ronalda sa penala, jer se lopta od stative odbila daleko u polje. CR7 je ipak uspio da se upiše u strijelce u drugom minutu sudijske nadoknade.

Rezultati: Barselona - Valensija 2:0 (Suares 1, Mesi 90+4), Deportivo La Korunja - Atletiko Madrid 1:2 (Rijera 78 - Grizman 5, 22), Real Madrid - Malaga 3:1 (Ramos 24, Hames Rodriges 69, Kristijano Ronaldo 90+2 - Huanmi 71), Atletik Bilbao - Hetafe 3:0 (Aduric (penal) 45, 46, Ibai 79, Susaeta 87). Petak: Levante - Espanjol 2:2. Danas: Rajo Valjekano - Almerija (12 h), Granada - Sevilja (17), Viljareal - Kordoba (19), Eibar - Selta (21). Ponedjeljak: Elće - Sosijedad (20.45).

Bonus video: