Pobuna u Barsi?

Odnosi između trenera i najboljeg igrača bili su zategnuti do pucanja i prošle godine, ali je ulogu posrednika preuzela legenda i neprikosnoveni autoritet - Ćavi, koji je „smirio“ Mesija, a Enrikeu objasnio da mora da bude fleksibilniji i „osjeća ritam svlačionice"
5 komentar(a)
Luis Enrike, Foto: Reuters
Luis Enrike, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.04.2016. 19:24h

Kao što to obično biva, nakon velikih i bolnih poraza ispliva prljav veš, ili bar počnu priče o problemima, koji se prikrivaju.

Tako je i u slučaju Barselone, s tim da priču donosi „El Mundo deportivo“, list koji je blizak katalonskom klubu i koji obično ne piše napamet i neprovjereno.

Poslije eliminacije iz Lige šampiona, „El Mundo deportivo“ donosi priču o pobuni u svlačionici katalonskog kluba i tihog (ili glasnog) nezadovoljstva igrača načnom na koji Luis Enrike vodi tim.

Do „pobune“ je, navodno, došlo nakon poraza od Real Sosijedada u posljednjem kolu Primere, nekoliko dana uoči duela sa Atletikom.

Enrike je na tom meču odmarao Rakitića, Inijestu i Albu, nije bilo ni suspendovanog Suaresa, a po mišljenju „glavnih igrača“, kako stoji u tekstu, trener nije smio da rotira ekipu u očiglednom padu forme i da prvotimce dodatno izbaci iz takmičarskog ritma.

Slična situacija dogodila se i prošle sezone, nakon meča sa istim protivnikom (Sosijedadom), na istom stadionu, na kome je Barsa i tada poražena.

Tada je Mesi otvoreno zamjerio Enrikeu na izboru igrača i njihovih uloga u timu.

Odnosi između trenera i najboljeg igrača bili su zategnuti do pucanja, ali je ulogu posrednika preuzela legenda i neprikosnoveni autoritet - Ćavi, koji je „smirio“ Mesija, a Enrikeu objasnio da mora da bude fleksibilniji i „osjeća ritam svlačionice“.

Barsa je nakon tog sukoba preokrenula sezonu, osvojila sve što je mogla da osvoji...

Ali, bio je januar, bilo je vremena za reakciju, a i Ćavi je bio u Barsi.

Sada je april, Liga šampiona je izgubljena, u Primeri je prednost smanjena na tri boda, kola su krenula nizbrdo...

Da li Barsina sezona, koja je do prije desetak dana izgledala kao savršena, može da se završi fijaskom, pita se „El Mundo deportivo“.

Bonus video: