Počeo 20. memorijalni turnir u malom fudbalu na Murini

Prvo izdanje turnira u pomen šest tragično stradalih nevinih civilnih žrtava NATO bombardovanja, na Murini je odigrano 1999. godine, a u prethodne dvije decenije izrastao je u najposjećeniji sportski događaj na sjeveru Crne Gore
237 pregleda 1 komentar(a)
Cvetex, Foto: Zoran Knežević
Cvetex, Foto: Zoran Knežević
Ažurirano: 02.08.2018. 18:50h

Jubilarni, 20. memorijalni turnir u malom fudbalu, "Nikada vas nećemo zaboraviti - Murina 2018", počeo je večeras na Murini. Prvo izdanje turnira u pomen šest tragično stradalih nevinih civilnih žrtava NATO bombardovanja, na Murini je odigrano 1999. godine, a u prethodne dvije decenije izrastao je u najposjećeniji sportski događaj na sjeveru Crne Gore.

U sportskoj i atmoferi fer-pleja, tokom 20 dana avgusta u umijeću baratanja loptom svake večeri je uživalo po nekoliko stotina, ili hiljada gledalaca u završnicama turnira. Za jubilarno izdanje, organizator NVO Nikada vas nećemo zaboraviti, obezbijedio je i rekordni nagradni fond od preko 5.000 eura.

20. izdanje počelo je revijalnim utakmicama. U prvoj će prvi drugi tim ženskog fudbalskog kluba "Cvetex" iz Berana igrati između sebe, dok će u drugoj utakmici KMF Berane igrati protiv reprezentacije turnira - igrača koji su obilježili nekoliko prethodnih izdanja.

"Podatak da će osim tradicionalnog učešća ekipa iz opština Kolašin, Bijelo Polje, Berane, Andrijevica, Plav i Gusinje, ove godine igrati i ekipe iz Podgorice i Mojkovca, garancija će da turnir zadržati kvalitet i d aće publika moći da uživa u kvalitetnim utakmicama. Utakmice se igraju po pravilima futsala i ovaj turnir je značajno uticao na popularizaciju i veći kvalitet tog gloibalčno popularnog sporta u Crnoj Gori. Sve utakmice igraju se u SC "Murina" u večernjim časovima, a vodi se računa i o mlađima,pa će od 7. avgusta u popodnevnim satima početi i tardicioanlni omladinski turnir", kazao je Zoran - Bajo Knežević, direktor organizatora turnira NVO Nikada vas nećemo zaboraviti.

Titulu prvaka braniće beranska ekipa Komision Vuk.

"Želim ispred Organizacionog odbora da zahvalim nikada većem broju sponzora. Naša matična opština Plav je izdvojila identičan iznos kao i prošle godine za turnir na Murini, ali smo do rekordnog nagradnog fonda došli zahvaljujući donatorima - pojedinačnim uplatama, donacijama firmi i opštinama i turističkim organizacijama Berana, Herceg Novog, Plužina, Kotora i Budve. Dugujemo im veliku zahvalnost, a osim novčanih nagrada postoje naznake da će prijatelji turnira obezbijediti i robne nagrade", zaključio je Knežević.

OO je saopštio da će pobjednik turnira dobiti ček na 3.000 eura. Poraženom finalisti pripašće 1.400 eura, dok će trećeplasirana ekipa dobiti 400 eura.

Najbolji igrač i golman dobiće po 100 eura.

Bonus video: