Početak lijepe fudbalske priče

"Pokazali smo da možemo da igramo protiv njih, vidjelo se da Savićević i Seratlić mogu da nadigraju njihove bekove... Vjerujemo da možemo da još jednom iznenadimo", istakao je Rakojević
4 komentar(a)
Nikola Rakojević, Foto: Savo Prelević
Nikola Rakojević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.07.2013. 19:05h

Još jedno sjajno fudbalsko popodne priredila je Mladost crnogorskim ljubiteljima fudbala, a malo ko bi, uoči meča, mogao da vjeruje da će mali podgorički klub na kraju biti nezadovoljan remijem sa slovačkim viceprvakom...

"Kad igrate ovakve utakmice, svaka greška se skupo plaća", rekao je trener Nikola Rakojević.

Njegov tim je greške platio papreno - samo dva kiksa za 90 minuta bila su dovoljna da se prime oba gola. Dva puta je Mladost bila u nokdaunu, ali nijednog trenutka Rakojevićev tim se nije predavao... Gledao je samo naprijed, tražio način kako da dođe do pozitivnog rezultata.

"Kada se sve sabere, ovo je aktivan rezultat. Gubili smo dva puta, čestitke mojim igračima na tome kako su reagovali. Očito je da je riječ o momcima koji se nikada ne predaju, što je izuzetna osobina. Vjerujem da je ovo početak lijepe priče, da ćemo i tu, i ostale osobine, nadograđivati u narednom periodu", ističe Rakojević.

Mnogo toga dobrog pokazala je Mladost, posebno u nastavku. Brzo je izjednačila, imala zicer za vođstvo i postignuti, a neopravdano poništeni gol. Za svaku priliku igrači crnogorskog tima morali su da nadigraju iskusne i uvijek dobro formacijski postavljene goste...

"Trebalo nam je desetak minuta da se saberemo u drugom poluvremenu, što nije neočekivano. Odigrali smo odličan period meča, izjednačili, mislim i da smo preokrenuli, ali, eto, sudija je smatrao da je Šofranac napravio faul. Mislim da je pogriješio, ali šta da se radi".

Realnost je takva da Mladost za prolaz mora da pobijedi u revanšu. Biće teško, ali ne i nemoguće. Nakon prvih 90 minuta dvoboja, čini se da Rakojević vjeruje u prolaz...

"Niti želimo, niti možemo da se branimo. Tamo idemo da postignemo gol".

Možda samo jedan gol bude dovoljan da Sevilja umjesto u Slovačku dođe u Crnu Goru. Mladost ima snage za to".

"Sada mnogo bolje poznajemo protivnika. Uoči meča nisam mogao da dobijem snimak ni sa jedne utakmice Senice. Imamo vremena da se pripremimo za revanš, spremićemo se dobro. Pokazali smo da možemo da igramo protiv njih, vidjelo se da Savićević i Seratlić mogu da nadigraju njihove bekove... Vjerujemo da možemo da još jednom iznenadimo", istakao je Rakojević.

Sevilja čeka iznenađenje u Slovačkoj

Ogroman motiv iz Niona dobili su fudbaleri Mladosti da iznenade Senicu u revanšu - potencijalni rival izabranicima Nikole Rakojevića u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope je Sevilja.

Riječ je o jednom od najboljih španskih klubova, koga vodi jedan od najtalentovanijih trenera sa Pirineja, Unai Emeri. Sevilja je ovog ljeta ostala bez Hesusa Navasa i Alvara Negreda, koji će u Mančester sitiju praviti društvo bivšem igraču Mladosti Stevanu Jovetiću, moguće da će otići i supertalentovani zadnji vezni, Francuz Žefri Kondogbija... Trenutno je najveća zvijezda i najskuplji igrač kluba sa „Pichuana” hrvatski internacionalac Ivan Rakitić.

"Dolazak tima iz Primere u Podgoricu bio bi fudbalski događaj top kategorije. Ništa nas ne košta da pokušamo da dovedemo Sevilju, ali pričati o Špancima prije revanša, bilo bi, ipak, prepotentno", kazao je Rakojević.

Bonus video: