Počinje CFL: Budućnost iz Danilovgrada kreće na titulu

“Naš cilj je titula, bilo šta drugo da kažem bila bi laž”, kazao je trener Zoran Govedarica uoči sjutrašnjeg početka šampionata i gostovanja u Danilovgradu, ekipi Iskre
2 komentar(a)
Budućnost - Trenčin, Foto: Filip Roganović
Budućnost - Trenčin, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 02.08.2018. 15:16h

Neuspješna sezona na domaćoj sceni, pa još jedno neuspješno evropsko ljeto – nije to ništa novo za Budućnost i ne događa se prvi put od 2006. godine.

Ništa novo je da se između dva neuspjeha promijene i trener i tim.

Ne mijenjaju se, međutim, ambicije u crnogorskom prvenstvu...

“Naš cilj je titula, bilo šta drugo da kažem bila bi laž”, kazao je trener Zoran Govedarica uoči sjutrašnjeg početka šampionata i gostovanja u Danilovgradu (17.30), ekipi Iskre.

Govedarica je naslijedio Vermezovića, u hodu sastavljao ekipu, koja je, tvrdi, bolja nego prošle sezone i u boljoj formi nego što je bila na utakmicama sa Trenčinom.

“Mislim da je tim jači, jer je u drugom dijelu prošle sezone Budućnost nije djelovala, najblaže rečeno, sjajno. Što se tiče trenutne situacije, idemo u dobrom pravcu, znamo štta možemo da uradimo u narednih šest mjeseci, znamo šta bi trebalo da uradimo kasnije... Igrači koji su dolazili nedovoljno spremni, kao Perović i Mijić, ulaze u formu, Korea se vratio nakon teške povrede, čekamo Božovića, koji će biti veliko pojačanje ”, rekao je Govedarica.

Budućnost će sjutra biti na testu u Danilovgradu, na visokoj temperaturi, protiv motivisane Iskre.

“Iskra je dobro organizovan klub sa dobrim igračima. Tu su Lakić, Pejović, Drinčić, Šahman, braća Burzanović... Biće teško, ali u svaku utakmicu ulazimo da pobijedimo”, kazao je Govedarica.

Novi trener je ubijeđen da se prošla sezona, koja je protekla u dominaciji jednog tima, neće ponoviti.

“Mislim da je liga izjednačena i da je to dobro za fudbal. Ne vjerujem da će se ponoviti prošla sezona, vjerujem čak da će u prvi plan izaći i neki klubovi od kojih se to možda i ne očekuje”, kazao je Govedarica.

Bonus video: