Pod opsadom: Neviđene mjere obezbjeđenja igrača pred duel Boke i Rivera

Upravo su dešavanja uoči prošlogodišnjeg finalnog meča dva najveća rivala i teških incidenata, zbog kojih je revanš odigran u Madridu, uticala da bezbjednosni aspekt sjutrašnjeg duela bude jednako važan kao i takmičarski
3020 pregleda 0 komentar(a)
Scene uoči prošlogodišnjeg meča River - Boka, Foto: Stringer .
Scene uoči prošlogodišnjeg meča River - Boka, Foto: Stringer .

Buenos Ajres vibrira u iščekivanju drugog "super klasika" u polufinalu Kopa libertadores, koji se igra u noći između utorka i srijede, u 2.30 iza ponoći po našem vremenu.

River Plata ima velikih 2:0 protiv Boke juniors sa "Monumentala", uoči revanša na "Bombonjeri" i na korak je od drugog uzastopnog finala.

Upravo su dešavanja uoči prošlogodišnjeg finalnog meča dva najveća rivala i teških incidenata, zbog kojih je revanš odigran u Madridu, uticala da bezbjednosni aspekt sjutrašnjeg duela bude jednako važan kao i takmičarski.

Kako navode argentinski mediji, primijeniće se do sada neviđene mjere.

Tako će autobus sa igračima Rivera na putu do stadiona pratiti 50 policijskih motora i dva helikoptera, a put će biti obezbjeđen tako da će prolaznici ili navijači moći da priđu najbliže 30 metara od vozila u kome će biti fudbaleri.

Stakla na autobusima biće neprobojna, kako se ne bi ponovile prošlogodišnje scene, kada su Riverove pristalice kamenicama zasule Bokin autobus i pritom povrijedile nekoliko igrača.

I Boka će imati posebnu pratnju, takođe od dva policijska helikoptera, kao i pripadnika posebnih jedinica.

Na stadionu će, pored redovnog sastava policije, biti još 3.000 specijalaca.

Osim velikog rivalstva i značaja meča, utakmica je specifična i zbog haosa iz 2018, zbog velike ekonomske krize u državi, ali i zbog političke situacije - izbori u Argentini zakazani su za nedjelju.

Bonus video: