Podgoričko rivalstvo za titulu

Budućnost sprema veliki revanš - tačno 12 mjeseci pošto je porazom na Starom aerodromu od 2:0 predala „štafetu” gradskom rivalu (Mladost je tom pobjedom napravila ključni korak ka tituli), ekipa Miodraga Vukotića ima sjajnu priliku da uzvrati udarac. I to na sličan način - da ode čak na 11 bodova prednosti, kolo prije kraja jeseni
0 komentar(a)
FK Budućnost, Foto: Savo Prelević
FK Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.11.2016. 08:59h

Podgorički susreti Budućnosti i Mladosti dugo su bili jednosmjerna ulica - naravno, u korist većeg kluba iz glavnog grada. Stvari su se promijenile prije dvije godine, kada se Mladost iznenada probila u vrh crnogorskog fudbala, istisnuvši na tom putu čak i ekipu Budućnosti.

A kada je tim sa Starog aerodroma prošle sezone dominanto osvojio titulu, drznuvši se pri tom da sva tri puta pobijedi „starijeg brata” - rođeno je podgoričko fudbalsko rivalstvo. Koliko će ono trajati veliko je pitanje, rivalstva u crnogorskom klupskom fudbalu obično su prolazne kategorije (ne računajući derbi Budućnost - Sutjeska), tek - zvanično je ušlo u drugu godinu.

A Budućnost sprema veliki revanš - tačno 12 mjeseci pošto je porazom na Starom aerodromu od 2:0 predala „štafetu” gradskom rivalu (Mladost je tom pobjedom napravila ključni korak ka tituli), ekipa Miodraga Vukotića ima sjajnu priliku da uzvrati udarac. I to na sličan način - da ode čak na 11 bodova prednosti, kolo prije kraja jeseni.

Adrović: Bilo bi dobro da smanjimo razliku

Mladost ove sezone teško prati ritam gradskog rivala. Ipak, u jednoj utakmici može dosta toga da vrati.

"Biće dobar i interesantan meč, pravi derbi - kaže Admir Adrović, najbolji strijelac Mladosti.

"Poštujemo protivnika, koji ove sezone igra dobar fudbal, ali vjerujemo da možemo da uzvratimo. Bilo bi dobro da smanjimo razliku na pet bodova, da prvenstvo bude interesantnije.

Adrović je glavni adut Mladosti u napadu, a jedan drugi Beranac mnogo je značajan za igru Budućnosti - Milivoje Raičević je prvi strijelac lige sa sedam golova. I to nakon jednogodišnje pauze zbog povrede...

Raičević: Na pobjedu

"Iskreno, bilo mi je važno samo da se vratim na teren, o golovima nisam ni razmišljao", kaže 23-godišnji fudbaler.

Ipak, krenulo ga je ove jeseni. I njega, i Budućnost...

"Čeka nas najteži meč, Mladost će uraditi sve da smanji razliku. Što se nas tiče, igraćemo našu igru. Bez obzira na to što je ovo derbi, interesuje nas samo pobjeda".

Raičević, Vujović i Đalović dali su ove sezone 18 golova - više od svih ekipa u ligi osim Mladosti (19).

"Odlično sarađujemo, vjerujem da ćemo biti još efikasniji", dodaje Raičević.

Derbi je na Starom aerodromu u 13 sati.

Sutjeska u Radanovićima, Zeta u Tuzima dočekuje Rudar

U sjenci duela prvoplasiranog i drugoplasiranog, igra se ostalih pet utakmica 16. kola Telekom 1. CFL. Sutjeska protiv Grblja u Radanovićima želi da ostvari drugu vezanu pobjedu u gostima, a u najgorem slučaju želi da nastavi niz bez poraza - ekipa Nebojše Jovovića nije izgubila već osam mečeva u prvenstvu (tri pobjede, šest remija).

Zeta je na tabeli dva boda iza Sutjeske, a ni ovoga puta neće biti domaćin na svom stadionu - ekipa Dejana Vukićevića dočekuje Rudar u Tuzima.

"Ne prijetimo, ali imamo pravo da se nadamo povoljnom ishodu, iako je Zeta dobra ekipa, bolje plasirana od nas i domaćin, što joj svakako donosi i epitet blagog favorita. Međutim, čini mi se da smo pobjedom prošle subote skinuli veliki teret sa leđa i da bi u finišu jeseni moglo biti malo više radosti nego do sada. I u prvenstvu i Kupu. Imamo kadrovskih problema, mnogi iskusni prvotimci su povrijeđeni, ali nema kukanja, još manje predaje. Uz malo sreće biće dobrih vijesti za naše navijače“, kaže šef struke Mirko Marić.

Bokelj je u Kotoru pod velikim imperativom protiv ove sezone sjajnog Dečića, dok Lovćen protiv Iskre, u duelu ekipa koje od septembra ne znaju za pobjedu, ima posljednju šansu da postigne prvi gol na svom terenu ove jeseni.

Parovi 16. kola

GRBALJ - SUTJESKA (13 sati) Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

ZETA - RUDAR (13) Sudija: Milovan Milačić (Podgorica)

BOKELJ - DEČIĆ (13) Sudija: Nikola Vođević (Podgorica)

MLADOST - BUDUĆNOST (13) Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica)

LOVĆEN - ISKRA (13) Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

JEDINSTVO - PETROVAC (13) Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

Bonus video: