Pogriješili smo sa Dejom, nismo sa Peđom: Kada želiš da dovedeš igrača iz Crne Gore, razgovaraj sa njegovim roditeljima

Savićević je u drugoj polovini 80-ih godina bio najveća zvijezda jugoslovenskog fudbala, a iz tadašnjeg Titograda je obukao "crveno-bijeli" dres
19173 pregleda 12 komentar(a)
Dejan Savićević
Dejan Savićević

Nekadašnji generalni sekretar Partizana Žarko Zečević kazao je da je svojevremeno napravio grešku kada je pokušao da dovede Dejana Savićevića iz Budućnosti.

"Kada razgovaraš sa fudbalerom iz Crne Gore, onda je najbolje da pregovaraš sa njegovim rodteljima. Kod Deja je napravljena ta greška. Nju nismo ponovili kada smo dovodili Peđu Mijatovića", kazao je Zečević za Blic.

Savićević je u drugoj polovini 80-ih godina bio najveća zvijezda jugoslovenskog fudbala, a iz tadašnjeg Titograda je obukao "crveno-bijeli" dres.

Savićević je više puta pričao kako je Budućnost htjela da ga proda Partizanu, ali da je on želio u Zvezdu.

"Za kaznu", pričao je Savićević, morao je da ode u - JNA, baš kao i Darko Pančev.

"Jeste. Uprava Budućnosti je bila naklonjena Partizanu i to se dobro zna. Tačno je i za vojsku, ‘sredili’ su preko generala. Ne samo meni, već je zbog Pančeva i mene otišlo sedam ili osam ljudi u vojsku ni krivi ni dužni. Napravili su nam ‘medveđu uslugu’ jer smo 1988. otišli u vojsku a bile su Olimpijske igre u Seulu. Pored mene su tu bili Pančev, Boban, Jakovljević, Aljoša Asanović, Pantić, Bogdanović... Oni su mislili da će, posebno nas dvojicu - mene i Pančeva, ubijediti da ne idemo u Zvezdu nego u Partizan. Mi smo naravno potpisali ugovor sa Zvezdom i otišli u vojsku", pričao je Savićević.

Peđa Mijatović je danas u španskim medijima pričao o tome kako je propao njegov transfer u Hajduk, uoči početka rata u SFRJ.

"Zvaničnik Partizana, oficir u JNA, došao je u moju kuću i rekao ocu i meni da će da se dogodi nešto o čemu ne može da priča", rekao je Mijatović.

Bonus video: