Pojet: Ispunili smo cilj opstankom u Premijer ligi

"Da li mogu i sljedeće sezone ovako sedam mjeseci? Ne mogu. Ja sam jak, ali ne želim da umrem, ne želim da dobijem srčani udar, ne želim da izgubim više kose, nego što sam je izgubio"
0 komentar(a)
Pojet, Foto: Beta/AP
Pojet, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.05.2014. 16:53h

Trener fudbalera Sanderlenda Gustvao Pojet rekao je danas da je ispunio cilj kluba i obezbijedio opstanak u Premijer ligi, ali da sljedeće sezone ne želi neizvjesnu završnicu.

Sanderlend je sinoć pobijedio Vest Bromič Albion sa 2:0 i obezbijedio opstanak u Premijer ligi. Na kraju prošle godine Sanderlend je bio pretposljednji na tabeli i davane su mu male šanse za opstanak.

"Ovo je značajno za mene. Ali, da li mogu i sljedeće sezone ovako sedam mjeseci? Ne mogu. Ja sam jak, ali ne želim da umrem, ne želim da dobijem srčani udar, ne želim da izgubim više kose, nego što sam je izgubio. Želim sezonu u kojoj mogu da se opustim i iz nedjelje u nedelju gledam kako moja ekipa igra fudbal", rekao je Pojet, prenijeli su britanski mediji.

"Ne želimo da budemo na dnu, pa sljedeće sezone moramo da se pobrinemo da ne ponovimo greške koje smo pravili u posljednje dvije, tri godine", dodao je on.

Pobjeda protiv Vest Bromiviča je bila četvrta uzastopna u prvenstvu, što Sanderlend nije ostvario od decembra 2000. godine. Sanderlend je u posljednjih pet utakmica osvojio 13 bodova.

"Ovo će se zauvijek pamtiti. Ljudi će pričati o našem rezultatu - Sanderlend je tada uspio, znači da je moguće. Jučerašnji dan je jedan od najsrećnijih u mom životu. Oduševljen sam i ponosan, drago mi je zbog navijača", rekao je Pojet.

Pojet je početkom oktobra prošle godine na klupi Sanderlenda zamijenio Paola di Kanija, a cilj je bio opstanak u Premijer ligi.

"Doveden sam u klub da obavim samo jedan posao, da ostanemo u ligi. To smo uradili na određeni način. Bilo je veoma teško, ali ostali smo pri našem stilu i bićemo upamćeni po ovom rezultatu. Pokazali smo da možemo to da uradimo, uprkos tome što smo bili sedam bodova u opasnoj zoni. Biće čudo ako neki klub ovo ponovi", rekao je Pojet.

U posljednjem kolu Premijer lige, u nedjelju, Sanderlend igra protiv Svonsija na svom terenu.

Bonus video: