Pojet: Otići ću ako igrači prestanu da se bore

Sanderlend, koji je u posljednjih šest utakmica osvojio samo jedan bod, u naredne će tri nedjelje igrati protiv Totenhema, Evertona, Mančester sitija i Čelzija
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.04.2014. 13:39h

Pojet: Otići ću ako igrači prestanu da se bore

Trener Sanderlenda Gustavo Pojet zaprijetio je da će podnijeti ostavku, ako osjeti da su se njegovi fudbaleri odrekli borbe za opstanak u Premijer ligi.

Sanderlend je sinoć izgubio od Vest Hema sa 2:1 i to je njegov 17. prvenstveni poraz, poslije kojeg je na pretposljednjem, 19. mjestu na tabeli sa bodom manje od posljednjeg Fulama.

Sanderlend ima četiri boda manje, ali i utakmicu manje od Vest Bromvič Albiona, koji se na 17. mjestu nalazi izvan opasne zone.

Sanderlend, koji je u posljednjih šest utakmica osvojio samo jedan bod, u naredne će tri nedjelje igrati protiv Totenhema, Evertona, Mančester sitija i Čelzija.

"Ako moj tim odustane, otići ću. Niko ne mora da me otpusti, sam ću otići, u redu? Ako budem vidio da je moj tim odustao prije završetka sezone, nećete me vidjeti u klubu", rekao je Pojet, prenijeli su britanski mediji.

Pojet je u oktobru na klupi Sanderlenda zamijenio Paola Di Kanija, a ekipu je odveo do finala Liga kupa, u kome je Sanderlend izgubio od Mančester sitija sa 3:1, kao i do četvrtfinala FA kupa.

"Ako budemo igrali kao protiv Liverpula, ali i kao protiv Vest Hema, imamo velike šanse da ostanemo u ligi. Nemam kod kuće kristalnu kuglu i ne želim da pokušavam da predvidim šta će biti u budućnosti, pošto u tome nisam dobar", rekao je urugvajski trener.

"Moram da ubijedim igrače da nastave da se bore i da brane klub do kraja, do posljednjeg trenutka - da pokušaju da daju sve od sebe. Ako svi budu uradili isto, ko ispada? Tri najgore ekipe u ligi", dodao je Pojet.

Bonus video: