Pokazali smo kako se bori za Crnu Goru, o Srbiji kada dođe vrijeme

Mečevi u Ploeštiju i pod Goricom prvi su zvanični za Nikolu Vukčevića nakon četiri mjeseca.
108 pregleda 21 komentar(a)
Marko Janković, Foto: Savo Prelević
Marko Janković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.09.2018. 22:46h

Od prvog minuta meča sa Litvanijom pokazali smo kako se bori za Crnu Goru, kao i da ovaj tim krasi ogromno zajedništvo, rekao je vezista našeg tima Nikola Vukčević poslije prve pobjede u Ligi nacija.

Naš tim kontrolisao je utakmicu i stigao rutinski do novih bodova.

"Nakon teške utakmice u Rumuniji, bili smo skeptični kako ćemo da otvorimo meč protiv Litvanije jer je najteže su unaprijed dobijene utakmice. Međutim, od prvog minuta smo pokazali želju i motiv, kao i kako treba da se bori za Crnu Goru i uspjeli da ostvarimo pobjedu", istakao je Vukčević.

Problemi smo mučili nacionalni tim od starta okupljanja, a nisu zaobišli ni novog fudbalera Levantea.

"U posljednja dva dana sam imao temperaturu. Međutim, sve je ispalo dobro, ali je najvažnije da je ekipa odigrala na visokom nivou. Pokazali smo da se ne bojimo nikoga i da imamo kvalitet da se borimo za prvo mjesto u grupi. Imali smo problema na početku priprema. Bez nekoliko povrijeđenih igrača niko nije očekivao da možemo da izvučemo četiri boda iz dvije utakmice. Bili smo fizički i psihički potrošeni, prehlađeni i sa sitnim povredama. Cijela ekipa pokazala je zajedništvo. Tokom meča u Rumuniji je bila ljepota slušati podršku sa klupe. Hvala publici, pokazali smo kako treba da se bori za grbe ove zemlje."

Mečevi u Ploeštiju i pod Goricom prvi su zvanični za Vukčevića nakon četiri mjeseca.

"Bilo mi je teško jer sam još 7. maja odigrao posljednju utakmicu u Bragi. Imao sam poteškoća tokom priprema i očekivao da ću ranije naći klub. Očekujem da sada kad se vratim ću biti spreman da igram na pravom nivou", istakao je Vukčević.

Filip Stojković odradio je odličan posao po desnom boku i učinio da se ne osjeti izostanak Adama Marušića.

"Drago mi je što smo dobro počeli Ligu nacija i srećan sam što mi u odbrani nismo primili gol. Poslije dva kola smo prvi u grupi i zadovoljni smo zbog toga. Selektor nam je od prvog trenutka rekao da moramo dati maksimum. Znamo kada igramo za reprezentaciju moramo da pružimo i više od toga. To smo i uradili i mislim da smo zasluženo pobijedili", istakao je bek Crvene zvezde.

Za predstojeće duele u Ligi nacija vjeruje da će biti manje kadrovskih problema.

"Nadam se da će i ostali momci biti spremni za sljedeće okupljanje. Tu sam dvije godine i nadam se da ćemo konačno dočekati jedno okupljanje kompletni."

Još je rano govoriti o duelu koji bi mogao da naš tim približi osvajanju prvog mjesta u grupi Lige nacija.

"Kad dođe vrijeme za Srbiju pričaćemo o tome. Želim da budemo zdravi i nadam se da ćemo ovako nastaviti", poručio je Stojković.

Marko Janković postigao je debitantski pogodak u dresu Crne Gore.

"Ovo je bio cilj. Da probamo da bez nekoliko igrača osvojimo bod, ili uzmemo tri, ako se ukaže šansa. Sa četiri boda iz dva meča smo zadovoljni, a naročito pristupom i željom. Publika je mogla da bude zadovoljna i vidi reprezentativce koji su dali maksimum", rekao je kreativni vezni fudbaler.

Igrač Partizana je zbog povrede preskočio meč u Rumuniji, ali je protiv Litvanije najavio da se vraća u formu.

"Bio sam 20 dana bez treninga, tek u posljednja dva tri dana sam trenirao. Nije bilo idealno na fizičkom planu, kuburio sam pred kraj. Ali dao sam gol i bilo je nekoliko još situacija. Međutim, najbitnije je da smo u službi ekipe", istakao je Marko Janković.

Bonus video: