Pokeri Arsenala i Lacija, Atletiko siguran, Savić besprekoran

Arsenal bolji od CSKA (4:1), Lajpcig savladao Marsej sa 1:0
0 komentar(a)
Aron Ramzi i Aleksandr Lakazet, Foto: Reuters
Aron Ramzi i Aleksandr Lakazet, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.04.2018. 21:12h

Poslije prvih mečeva četvrtfinala Lige šampiona, najbliže mjestu među četiri najbolje ekipe je Arsenal.

Po dva gola Aleksandra Lakazeta i Arona Ramzija bili su dovoljno „tobdžijama“ za ubjedljivu pobjedu protiv CSKA (4:1).

Sve što su Rusi uradili na „Emirejtsu“ je da izjednače iz sjajnog slobodnog udarca Galovina u 15. minutu, nakon što je u 9. Ramzi donio vođstvo domaćima.

Mesut Ozil je iznudio penal, koji je u gol u 23. minutu pretvorio Lakazet, da bi njemački virtuod odličnu partiju potvrdio i asistencijama za Velšanina i Francuza sa velikih 4:1 već na poluvremenu.

Tim Arsena Vengera je dominirao i u nastavku, mogao da uveća prednost, a najbliži je bio Ramzi, koji je pogodio stativu...

Četiri gola je dao i Lacio. Salcburg je u Rimu dva puta stizao vođstvo „nebesko-plavih“, ali su Felipe Anderson u 74. i Ćiro Imobile u 76. minutu donijeli značajnu prednost italijanskom predstavniku (4:2).

Blizu polufinala je i Atletiko, koji je golovima Kokea u 1. i Antoana Grizmana u 40. minutu porazio Sporting iz Lisabona (2:0), dok je Lajpcig u Njemačkoj bio bolji od Marseja pogotkom Tima Vernera (1:0).

Stefan Savić igrao je svih 90 minuta za Atletiko i pružio je odličnu partiju - sjajnom reakcijom u prvom poluvremenu spriječio je napadača Sportinga Basa Dosta da pogodi za Portugalce.

Revanši su za sedam dana.

Bonus video: