Pola tuceta: Njemci deklasirali Srbiju u Trstu

Mladi njemački reprezentativci, gotovo svi iz Bundeslige, poigravali su se sa vršnjacima iz Srbije, koje je predvodio novi napadač Reala Luka Jović (6:1)
3159 pregleda 4 komentar(a)
Njemci su do vrha napunili mrežu nemoćnih Srba, Foto: Beta/AP
Njemci su do vrha napunili mrežu nemoćnih Srba, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.06.2019. 23:33h

Mlada reprezentacija Njemačke deklasirala je Srbiju sa 6:1 u Trstu, u 2. kolu grupe B Evropskog prvenstva za mlade, i ostavila je bez šanse da se plasira u drugu fazu.

Moćni "elf", koji je u prvom kolu bio ubjedljiv protiv Danske (3:1), gotovo je osigurao plasman u polufinale, ali i izvadio vizu za Olimpijske igre u Tokiju.

Srbija je u prvom kolu poražena od Austrije sa 2:0.

Vodeći gol za Njemce poslije odlične akcije postigao je napadač Augzburga Marko Rihter u 16. minutu, da bi na 2:0 povisio napadač Frajburga Đanluka Valdšmit u 30. poslije greške Saše Lukića na oko 35 metara od svog gola.

Valdmišt je svoj drugi gol, a treći za Njemačku postigao u 36. minutu, da bi Mahmud Daud iz Borusije Dortmund u 69. povisio na 4:0. Het-trik kompletirao je Valdšmit u 80.

Kapiten Srbije Andrija Živković u 85. minutu iz jedanaesterca uspio da postigne počasni gol za Srbiju, da bi konačan rezultat u sudijskoj nadoknadi vremena postavio Arne Majer iz Herte.

U drugom meču 2. kola grupe B Danska je pobijedila Austriju sa 3:1, pa dva tima imaju po tri boda uoči posljednjeg kola i šanse da se plasiraju u polufinale. Njemačka je prva sa šest, a Srbija posljednja bez bodova.

Plasman u polufinale Evropskog prvenstva za mlade selekcije, koje se održava u Italiji, izboriće pobjednici tri grupe i jedna najbolja drugoplasirana selekcija.

Bonus video: