Poleksić: Čekaju nas dvije najteže utakmice

Prvi trening su odradili Vukašin Poleksić, Danijel Petković i Milan Mijatović, te Mirko Vučinić, Dejan Damjanović, Adam Marušić, Žarko Tomašević i Stefan Mugoša
2 komentar(a)
Vukašin Poleksić, Foto: Savo Prelević
Vukašin Poleksić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.10.2015. 18:41h

U petak i narednog ponedjeljka slijedi rasplet u grupi G - crnogorski fudbaleri u duelima protiv Austrije u Podgorici i Rusije u Moskvi traže bodove za plasman u baraž za Evropsko prvenstvo.

Zadatak nije lak, mnogi će reći da nije ni realan, ali "hrabrim sokolima" ostaje da u narednih 180 minuta urade sve i da pokušaju da isprave stvari u grupi.

Reprezentacija je večeras odradila prvi trening, a selektor Branko Brnović je na njemu imao osam igrača, od čega tri golmana.

Prvi trening su odradili Vukašin Poleksić, Danijel Petković i Milan Mijatović, te Mirko Vučinić, Dejan Damjanović, Adam Marušić, Žarko Tomašević i Stefan Mugoša.

"Mislim da su ovo dvije najteže utakmice, po svemu - i po značaju, kada je fizička priprema u pitanja, psiha, ali i kada je u pitanju tabela. Prva po redu je Austrija, pokušaćemo sve da pobijedimo u tom meču u petak, pa da se onda okrenemo Rusima", rekao je Poleksić, prvi čuvar mreže reprezentacije.

Austrijanci su završili posao u ovim kvalifikacijama, plasirali su se na Evropsko prvenstvo. I to u velikom stilu - osvojili su 22 boda i samo Engleska do sada u Evropi ima bolji učinak od izabranika Marsela Kolera (24 boda).

Poleksić, međutim, ne misli da će to što su Austrijanci ispunili sve ciljeve pomoći našem timu.

"Po meni, to što dolaze rasterećeni je otežavajuća okolnost po nas. Igraće svoju igru bez ikakvog pritiska, a mi smo pod imperativom i bodovi su nam neophodni. U svakom slučaju, Austrija je favorit, ali ne pobjeđuje uvijek bolji i pokušaćemo da velikim zalaganjem nadomjestimo neke nedostatke", istakao je Poleksić.

Bonus video: