Poleksić: Danima nisam spavao nakon Moldavije, svašta mi se motalo po glavi

16 komentar(a)
Vukašin Poleksić, Foto: Savo Prelević
Vukašin Poleksić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.09.2014. 08:25h

Golman crnogorske reprezentacije Vukašin Poleksić kaže da i dalje ima gorak osjećaj zbog katastrofalnog poraza od Moldavije 5:2 pod Goricom na kraju prošlih kvalifikacija.

U predvečereje početka novog ciklusa, u kojem je žrijeb kvalifikacija Crnoj Gori opet donio Moldavce, čuvar mreže mađarskog Kečkemete priželjkuje "revanš s kamatom".

"Što se mene lično tiče, bila mi je to najgora noć u životu. Danima nisam spavao nakon tog poraza, svašta mi se motalo po glavi. Sigurno da je još ostao gorak osjećaj, ali možda je to na nekin način i dobro što se desilo, taj veliki šamar, jer sada ćemo ih sigurno mnogo ozbiljnije shvatiti i probaćemo da im vratimo s kamatom", kaže Poleksić na brifingu u kampu FSCG.

Motivu u prvoj utakmici starta kvalifikacija za EP nisu, naravno, vezani samo za revanš Moldaviji.

Svi očekujemo pobjedu, tako se spremamo i psihički i fizički. Sve osim trijumfa bilo bi neuspjeh", jasan je Poleksić.

"Ovo je jedna od najtežih grupa, ali naš cilj je treće mjesto, želimo da probamo kroz baraž da se kvalifikujemo na EP. Nećemo se, međutim, skloniti ni pred kim, imamo dobru reprezentaciju, imamo i iskustvo, jer smo već odigrali nekoliko ciklusa. Ranije nismo imali ni sreće, posebno sa povredama, ako nas ovoga puta zaobiđu mislim da imamo šansi da ostvarimo i direktan plasman. Mnogo zavisi od prve utakmice. Ako pobijedimo, bićemo u dobroj startnoj poziciji".

Poleksić vjeruje da je Austrija najveći rival za treće mjesto, ali i da Crna Gora može da se uključi u borbu za drugu poziciju, pod uslovom da pobijedi Moldaviju na startu.

"Treba nam pobjeda, na bilo koji način, bilo kojim rezultatom... Prihvatamo sve, samo da pobijedimo".

Crnogorski golman je zadovoljan formom, navodeći da je branio gotovo sve utakmice ove sezone.

„Bilo je dobro, ali utakmica u reprezentativnom dresu je nešto posebno i za nju se posebno spremam. Daću sve od sebe".

Poleksić očekuje veliku podršku navijača.

„Poznato je koliko nam podrška navijača znači, te koliko je važan dobar start. Nadam se da će doći u velikom broju da nas podrže, a mi ćemo se truditi da im se odužimo“.

Crnogorskoj reprezentaciji se na jutrošnjem treningu, nakon tačno godinu, priključio novi napadač Al Džazire iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kapiten Mirko Vučinić. U toku dana se očekuje dolazak Damjanovića, Bećiraja i Kasalica, dok bi Baša i eventualno Krkotić trebali da se priključe sjutra.

Bonus video: