Poleksić i Bećiraj: Neće nam se ponoviti Lihtenštajn

"Maksimalno smo koncentrisani i spremni, siguran sam da nam se neće dogoditi kiks kao u prvom duelu u gostima", kaže golman crnogorske reprezentacije Vukašin Poleksić.
11 komentar(a)
Poleksić, Foto: Savo Prelević
Poleksić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.09.2015. 19:11h

Crnogorski fudbaleri spremaju se za najspecifičniji meč u kvalifikacijama - protiv Lihtenštajna pod Goricom, pred praznim tribinama, u subotu veče u 20,45.

Pripereme su iznad svega psihološke prirode, jer šta znači kada se makar malo potcijeni protivnik, bilo u glavama fudbalera, bilo sastavom tima, pokazao je upravo duel sa Lihtenštajnom u Vaducu, tih senzacionalnih i nesrećnih 0:0 oktobra prošle godine.

"Maksimalno smo koncentrisani i spremni, siguran sam da nam se neće dogoditi kiks kao u prvom duelu u gostima", kaže golman crnogorske reprezentacije Vukašin Poleksić.

Napadač Fatos Bećiraj imao je sličnu poruku:

"Moramo ozbiljno da shvatimo utakmicu. Najteži su unaprijed dobijeni mečevi. Ne bježimo od uloge favorita, ali to moramo da dokažemo od prvog minuta. Imali smo u Lihtenštajnu makar 7-8 odličnih šansi, ali nijesmo uspjeli da postignemo gol. Ne smijemo da dozvolimo da se ponovi nešto slično".

Lihtenštajn u Podgorici, pa Moldavija u Kišinjevu - dva meča u samo četiri dana koja će odgonetnuti ima li Crna Gora makar teoretskih šansi da se plasira u baraž.

"Samo razmišljamo o duelu sa Lihtenštajnom, želimo da upišemo pobjedu, da se dobro odmorimo, a onda da otputujemo u Moldaviju i da pokušamo i tamo da trijumfujemo. Do sada su kvalifkacije bile neuspješne, ali izvukli smo neke pozitivne stvari iz svega. Vidjeli smo gdje smo griješili, ali gdje smo uradili dobre stvari".

Atmosfera u reprezentaciji, po 32-godišnjem golmanu Sutjeske, odavno nije bila bolja...

"Dosta igrača je počelo da igra u svojim klubovima, sve to igra vrlo važnu ulogu, vraća samopouzdanje. Naš primarni cilj su tri pobjede u narednim mečevima. Dvije u septembru i protiv Austrije kod kuće. I onda nas čeka okršaj sa Rusijom. Nadam se da će se i oni okliznuti barem jednom do tada, pa da tamo rješavamo pitanje baraža'', kazao je Poleksić.

Reprezentativci su i večeras trenirali na stadionu pod Goricom. Stefan Savić je zbog lakše povrede trčkarao sa strane, što znači da je njegov nastup protiv Lihtenštajna pod znakom pitanja. Ako ne bude igrao u subotu, trebalo bi da bude spreman za Moldaviju (utorak, 8. oktobar).

Iza Bećiraja je serija važnih golova u Dinamu iz Minska, te plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

"Nadam se da ću i u ove dvije utakmice nastaviti taj niz golova. Dobro mi je krenulo u klubu, izborili smo Ligu Evrope, što je najbitnije. Sada smo ovdje, koncentrisani smo za ove dvije jako bitne utakmice".

Nije sve izgubljeno, smatra nekadašnji napadač Budućnosti.

'Dok god postoje matematičke šanse, treba da se nadamo. Na svakom meču do kraja treba da idemo na pobjedu. Vidjećemo gdje ćemo završiti".

Za kraj, nekoliko rečenica o Staniši Mandiću...

"Nisam imao priliku da ga vidim kako igra, ali čuo sam od igrača i ostalih da je mnogo kvalitetan. On je mlad igrač, budućnost naše reprezentacije'',

Bonus video: