Poleksić: Niko ovdje ne može da bude favorit

Nikšićani su promijenili tim, otišli su nosioci igre tima koji je bio prvak 2013. i 2014. godine, ali je od svih crnogorskih klubova Sutjeska ugrabila najzvučnije pojačanje
97 pregleda 0 komentar(a)
Poleksić, Foto: Savo Prelević
Poleksić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.08.2015. 08:17h

Sa novim trenerima i renoviranim ekipama, Sutjeska i Mladost ulaze u prvi derbi desete crnogorske fudbalske sezone.

Nikšićani su promijenili tim, otišli su nosioci igre tima koji je bio prvak 2013. i 2014. godine, ali je od svih crnogorskih klubova Sutjeska ugrabila najzvučnije pojačanje.

Jeste da je u pitanju golman, ali će ogromno iskustvo i kvalitet crnogorskog reprezentativca Vukašina Poleksića biti ogroman adut tima na čijoj je klupi čovjek koji je došao upravo iz Mladosti - Aleksandar Nedović.

„I jeste mi neobično što sam opet, ali i nije. Poslije 13 godina, ne računajući onih šest mjeseci što sam proveo 2005. u Sutjesci, vratio sam se iz inostranstva. Ali, vratio sam se kući, u moj klub, u klub mog djetinjstva i igračke afirmacije”, istakao je čovjek koji je gol crnogorske reprezentacija branio na 32 meča.

Iskusni golman ne želi alibi u odlascima brojnih igrača (kapiten Jovan Nikolić, najbolji strijelac lige Goran Vujović, Fukui Masato, Ivan Janjušević, Draško Božović, Blažo Igumanović, Dejan Ognjanović, Stevan Kovačević i Vladimir Jovović). Šta više, najavljuje borbu za sam vrh.

“Dosta igrača je otišlo, ali je došlo nekoliko dobrih pojačanja. Uz njih i klince koji su željni dokazivanja, ubijeđen sam da ćemo igrati važnu ulogu u šampionatu i boriti se za vrh. Da li za titulu ili za mjesto u Ligi Evrope, to ćemo već da vidimo”.

Biće potrebno vrijeme da Nedović sklopi pobjednički tim kraj Bistrice, a Mladost je znatno manje mijenjala. Možda je zbog toga u prednosti, ali...

“Ko god dolazi u Nikšić nije u prednosti, bez obzira na to da li je ekipa mlada ili stara. Sutjeska ima tradiciju igranja na domaćem terenu i mentalitet, niko bodove ovdje nije osvojio bez mnogo truda i ulaganja. Ako pružimo maksimum, ne sumnjamo u osvajanje bodova. Naš imperativ je pobjeda, potrudićemo se da bude tako, ne samo u ovom, već u svakom meču”, zaključio je 32-godišnji Poleksić.

Nikšićani su na papiru slabiji nego što su bili, ali su u Mladosti svjesni da su uvijek opasni.

“Bez obzira što je promijenila sastav, ostala bez nekoliko važnih igrača, Sutjeska je uvijek opasan protivnik i niko ne može da prijeti kada dolazi u Nikšić”, kaže Mirko Raičević, vezista Mladosti.

Raičević i njegovi saigrači mnogo su, s druge strane, iskusnija ekipa, sa četiri jaka evropska meča u sklopu priprema za prvenstvo.

“O protivniku razmišljamo, ali prije svega vjerujemo u sopstvene kvalitete i svjesni smo da možemo mnogo ove sezone. Ako se samo skoncentrišemo na našu igru, mislim da bi naš kvalitet trebalo da presudi”.

Bod?

“Moramo da pokažemo karakter od starta. Nema igre na remi, idemo na pobjedu”, zaključio je još jedan povratnik u crnogorski fudbal.

Bonus video: