Poljska arhivirana, misli ka San Marinu

Krivo mi je zbog šanse koju sam promašio. Ali, takve stvari se dešavaju u fudbalu - rekao je Jovetić.
4 komentar(a)
Crna Gora - Poljska, Foto: Boris Pejović
Crna Gora - Poljska, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.09.2012. 20:36h

Najbolji crnogorski fudbaleri odradili su jutros trening oporavka nakon remija sa Poljskom. "Sokoli" su mislima već okrenuti ka utakmici sa San Marinom , gdje će otputovati značajno oslabljeni - bez povrijeđenih Mirka Vučinića i Marka Ćetkovića, te suspendovanog Sava Pavićevića.

Uprkos velikom razočaranju krajnjim ishodom utakmice sa Poljskom, naš napadač Filip Kasalica podsjeća da ni bod nije loš rezultat s obzirom da se nalazimo tek na početku kvalifikacija.

- Mislim da 2:2 nije loš rezultat. Bilo bi bolje da smo pobjedom otvorili kvalifikacije, ali šta da se radi. Idemo dalje, na redu je San Marino gdje idemo po tri boda kako bi ovaj mini-ciklus završili pobjedom - smatra naš napadač Filip Kasalica.

Mladi golgeter Crvene zvezde kratko se osvrnuo na jučerašnji duel pod Goricom.

- Primili smo prvi gol veoma brzo iz penala, ali smo se do kraja poluvremena vratili i napravili preokret. U nastavku smo krenuli nešto slabije, primili gol a zatim propustili nekoliko prilika da ponovo povedemo. Ipak, kada se podvuče crta ovaj bod nije toliko loš. Što se tiče crvenog kartona, ne bih se puno osvrtao na taj detalj. Reći ću samo da je Obranijak zaslužio isključenje - rekao je Kasalica.

Naš napadač smatra da je Poljska bolji tim od Ukrajine, ali vjeruje da "hrabri sokoli" i u toj konkurenciji mogu stići do drugog mjesta koje vodi u braž za Svjetsko prvenstvo.

- Mislim da su Poljaci kvalitetniji od Ukrajine. Ali, sigurno ni njih ne treba otpisati. Iskreno se nadam da možemo doći do drugog mjesta - kazao je Kasalica.

Stevan Jovetić je, minut nakon isključenja, propustio kolosalnu šansu da vrati prenost našoj ekipi.

- Komentar nakon prespavane noći? Kako za koga je bila prespavana. Mislim da smo odigrali veoma dobru utakmicu i da smo zaslužili da pobijedimo. Ali, kao što često biva u fudbalu, ne pobijedi uvijek bolji. Krivo mi je zbog šanse koju sam promašio. Ali, takve stvari se dešavaju u fudbalu - rekao je Jovetić.

Nakon odlične igre i preokreta koji su napravili u prvom poluvremenu, Crna Gora je na startu nastavka bila manje ubjedljiva.

- Nijesmo htjeli da se zalijećemo, jer smo imali rezultat. Htjeli smo da smirimo igru, da ih napadnemo iz kontri. Jer bi bilo neobjašnjivo da smo krenuli svi u napad, da postignemo treći gol. Nesvjesno smo se povukli, ali smo primili smo gol iz prekida. Utakmica je prošla, idemo dalje. Što prije zaboravimo ovu utakmicu, to će biti bolje - rekao je Jovetić.

Naredni protivnik Crne Gore biće San Marino, protiv kojeg naš tima ima imperativ pobjede. Jovetić podsjeća da naš tim ne smije sebi dozvoliti luksuz da potcijeni protivnika.

- Moramo biti maksimalno skoncentrisani na tu utakmicu. Danas svi igraju fudbal i na svakom meču morate dati sve od sebe ukoliko želite da pobijedite i osvojite tri boda. Iz iskustva znam da su unaprijed dobijene utakmice najteže za igranje. Od prvog minuta moramo krenuti jako, jer sigurno neće biti lako - zaključio je Jovetić.

Posljednji trening pred put u San Marino naša selekcija će odraditi sjutra u 19 časova iza zatvorenih vrata. Let za Rimini zakazan je za ponedjeljak ujutro, a istog dana naš selektor Brnović i kapiten Jovetić će govoriti na pres konferenciji na Olimpijskom stadionu u Seravaleu. Utakmica San Marino - Crna Gora igra se u utorak sa početkom u 20.30 časova.

Bonus video: