Poraz Juventusa od Sampdorije, Verona u Seriji A nakon 11 godina

Sampdorija je na „Ferarisu” slavila sa 3:2 protiv šampiona i na pravi način privela kraju sezonu
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.05.2013. 22:20h

Juventus je došao u Đenovu da odradi posao nakon silnog slavlja prethodnih dana, pa je Sampdorija to znala da iskoristi - domaćin je na „Ferarisu” slavio sa 3:2 i na pravi način priveo kraju sezonu.

„Dama” je povela već u 25. minutu preko Fabija Kvaljarele (Mirko Vučinić je meč odgledao s klupe), ali je domaćin sve okrenuo u nastavku - prvo Eder iz penala, onda De Silvestri i Ikardi donijeli su tri boda Đenovljanima.

Sjutra se igraju ostali mečevi posljednjeg kola Serije A i praktično postoji samo dilema za mjesto koje vodi u Ligu šampiona - bore se Milan i Fiorentina. Ako Milan pobijedi u Sijeni „violi” je sve uzalud iako je čeka lagano gostovanje Peskari.

Povratak Verone, Sasuolo prvi put u eliti

U Seriji A posljednje kolo ne rješava gotovo ništa, ali je zato u Seriji B viđeno sve i svašta. Na kraju, u Seriju A su ušli Sasuolo i Verona i promijenili istoriju - tim sa sjevera Italije se vratio u elitu poslije 11 godina, dok je Sasuolo to uradio prvi put od kad postoji.

Posljednje kolo je bilo senzacionalno - Verona je u posljednjem kolu odigrala bez golova sa Empolijem, dok je Sasuolo pobijedio i direktno se plasirao u Seriju A poslije junačke pobjede nad Livornom u 96. minutu i to sa igračem manje...

"Dobro je pa se ovaj triler završio dobro po nas. U suprotnom, ne bi bilo dobro za naše zdravlje. Da li ostajem? Sada ne bih otišao živ, želim još da vodim Sasuolo", rekao je trener Sasuola Euzebio di Franćesko, nekadašnji fudbaler Rome.

Veronu je u Seriju A vratio bivši fudbaler Intera Andrea Mandorlini, a ovaj klub kroz koji su prošli Adrijan Mutu, Alberto Đilardino, Mauro Kamoranezi, Adailton čak je i bio u Trećoj ligi u periodu od 2007. do 2011. godine.

"Presrećan sam, bila je ovo sjajna sezona u kojoj smo demonstrirali odličan fudbal. Serija A? To je izazov, nadam se da ću biti dio tog projekta, jer želim da ostanem", kazao je Mandorlini.

U razigravanju za ulazak u Seriju A igraće Livorno, Empoli, Novara i Breša, koja je u posljednjem kolu pobijedila Vareze u direktnom okršaju za plasman među šest najboljih ekipa.

Iz lige su ispali Askoli, Pro Verćeli i Groseto, a Vićenca i Virtus Lanćano će igrati u dodatnim kvalifikacijama za opstanak.

Bonus video: