Poraz Juventusa u Đenovi, Roma izjednačena na vrhu

7 komentar(a)
Juventus, Foto: Beta-AP
Juventus, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 29.10.2014. 22:06h

Juventus i Roma apsolutno su poravnati su na vrhu tabele Serije A, sa istim kolonama - imaju po 22 boda, po sedam pobjeda, po jedan remi i poraz, kao i istovjetan broj datih i primljenih golova - 16:4, i jedni i drugi!

To je senzacionalni epilog 9, vanrednog kola Serije A u kojem je "stara dama" doživjela prvi poraz u prvenstvu, na gostovanju Đenovi, a "vučica" to iskoristila da se pobjedom nad Ćezenom izjednači na vrhu.

Upravo izjednačene brojke Juventusa i Rome govore kakva se trka za titulu očekuje!

Nema neporaženih nakon 9. kola, pošto je osim Juventusa po prvi put kapitulirala i trećeplasirana Sampdorija, i to na gostovanju Interu.

Oba prva poraza u sezoni stigla su u sudijskoj nadoknadi - Juventus je pad koncentracije platio u 94. minutu (gol Antoninija, na asistenciju Matrija), dok je Sampdorija pala iz kontroverznog penala u 91. nakon što je u duelu Argentinaca Ikardija i Romera bio uspješniji napadač.

Još jedan meč mogao je da bude riješen u sudijskoj nadoknadi, Napoli se na gostovanju Atalanti u Bergamu vratio iz minusa, golom Iguaina, ali je argentinski napadač u posljednjim sekundama promašio penal za totalni preokret...

Juventus je definitivno u krizi, sa tri posljednja gostovanja donio je samo bod, i to protiv Sasuola, dok je u međuvremenu poražen od Olimpijakosa u Pireju u Ligi šampiona.

"Signora matata" (dama matirana), napisao je "Tutosport", privržen Juventusu.

Roma je morala da iskoristi poraz Juventusa, i uspjela je protiv Ćezene - Destro je pogodio na asistenciju Žervinja, a De Rosi na dodavanje Jang-Mbive.

Fiorentina je golovima Babakara (dva) i Borhe Valera napunila mrežu Udinezea na "Artemio Frankiju". Stefan Savić proveo je na terenu svih 90 minuta i zaradio je žut karton.

Parma je izgubila na gostovanju Torinu, što je "mljekadžijama" čak osmi poraz na devet utakmica ove sezone.

Rezultati:

Atalanta - Napoli 1:1

Denis 57 - Iguain 86.

Kaljari - Milan 1:1

Ibarbo 24 - Bonaventura 34

Fiorentina - Udineze 3:0

Babakar 44, 70, Valero 81.

Đenova - Juventus 1:0

Anonini 90+4.

Inter - Sampdorija 1:0

(Ikardi 90+1 (penal)

Palermo - Kjevo 1:0

Rigoni 81

Roma - Ćezena 2:0

Destro 9, De Rosi 81

Torino - Parma 1:0

Darmijan 10

Četvrtak:

Verona - Lacio

Utorak:

Sasuolo - Empoli 3:1 (0:1)

Bonus video: