Poraz u Slovačkoj

Najbolju priliku da crnogorskoj selekciji donese izjednačenje propustio je Marko Kažić u 89. minutu.
1 komentar(a)
miljenović, Foto: Arhiva Vijesti
miljenović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 14.03.2013. 16:16h

Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je danas u Trenčinu, u prijateljskom meču, od Slovačke 1:0. Odlučujući pogodak postigao je Peter Lupčo u 21. minutu.

Prvi međusobni duel, odigran u utorak u Trenčinu, završen je bez golova. Najbolju priliku da crnogorskoj selekciji donese izjednačenje propustio je Marko Kažić u 89. minutu.

Mladi vezista odlično je prošao po desnoj strani i uputio udarac iskosa sa sedam metara, ali je golman Martin Bačik uspio da sačuva svoju mrežu. Selektor Aleksandar Miljenović kazao je da je na kvalitet igre u najvećoj mjeri uticalo loše vrijeme, jak vjetar i snijeg.

"To su naročito u prvom poluvremenu Slovaci iskoristili, imali su incijativu i došli do prednosti. U drugom poluvremenu vjetar je pomagao našoj selekciji tako da smo više napadali, ali nismo bili konkretni u završnici i dvije-tri situacije koje smo stvorili nismo uspjeli da pretvorimo u gol", rekao je Miljenović u izjavi za zvanični sajt Fudbalskog saveza Crne Gore.

On je istakao da je Slovačka u današnjem meču bila bolja.

"Ono što treba istaći je da je današnji meč počelo šest novih igrača tako da smo iskoristili ove dvije utakmice da provjerimo sve pozvane igrače i njihovu formu. Bez obzira na današnji rezultat, ove dvije utakmice su nam poslužile i moglli smo da vidimo na koje igrače možemo ozbiljno računati", rekao je Miljenović.

On je podsjetio da je crnogorskoj selekciji nedostajalo nekoliko standardnih igrača.

"Vodili smo računa i o igračima koji će nastupati za svoje klubove u subotu pa su u igri proveli 45 minuta ili manje", zaključio je MIljenović.

Bonus video: