Porazu Mladosti od Videotona kumovala sudijska greška

"Moji igrači su dali maksimum iz do sada urađenog na pripremama, stvorili su po nekoliko šansi u oba poluvremena i odigrali su maksimalno borbeno i angažovano”, kazao je Rakojević
87 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 04.07.2013. 22:18h

Prvi korak napravila je Mladost u Evropi pred 6.500 navijača Videotona, koji su mogli da uživaju u dobroj igri oba tima.

A sve je po Mladost u istorijskoj utakmici kvalifikacija za Ligu Evrope na “Sosoi” stadionu krenulo da ljepše ne može.

Ermin Seratlić je sjajno utrčao sa lijeve strane i natjerao je Portugalca Filipea Oliveiru da ga sruši za penal. Siguran izvođač najstrožije kazne bio je Božo Marković.

Bio je to šok za favorizovanog domaćina, ali su se izabranici Žoze Gomesa konsolidovali i od desetog minuta su stvorili tri šanse, ali srpski internacionalac Nemanja Nikolić nije imao svoj dan, a Vujadinović je odbranio zicer Adamu Đurksu.

Nakon promašaja Videotona, Mladost je uspjela da uspostavi igru i kada se činilo da će izabranici Nikole Rakojevića znati da zaustave domaće fudbalere uslijedio je šok.

Đurkso je izveo slobodan udarac iskosa sa lijeve strane, a Brazilac Paulo Vinicijus je sa pet metara pogodio mrežu. Igrači Mladosti su prilikom gola zastali tražeći igru rukom Brazilca.

Mladost je i drugi gol primila iz prekida, samo ovoga puta je sve bilo čisto. Đurkso je u 41. minutu namjestio loptu na 24 metra od gola Miroslava Vujadinovića i snažnim udarcem preko živog zida nije ostavio ni najmanju šansu golmanu Mladosti.

Ipak, da Mladost zna da igra pokazala je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, ali je Markovićev udarac sa 14 metara uspio da odbrani Tamaš Tujvel.

“Znali smo da je Videoton najopasniji iz prekida, ali smo baš golove primili nakon njih. Prvi prekid kod izjednačujućeg gola je bio nepotreban, ali je Vinicijus rukom spustio loptu i dao gol. Vidjeli smo na snimku tu veliku grešku. No, šta je tu je. Videoton je kvalitetniji, držao je loptu, nihovi igrači su iskusniji i mirniji. Moji igrači su dali maksimum iz do sada urađenog na pripremama, stvorili su po nekoliko šansi u oba poluvremena i odigrali su maksimalno borbeno i angažovano. Čestitam im, jer zaista nijesu mogli više u ovom trenutku”, kazao je trener Mladosti, Nikola-Peco Rakojević.

U nastavku je Mladost bila hrabrija i prva je došla do šanse, a Radula Živkovića su centimetri dijelili u 66. minutu kada je njegov šut sa 16 metara završio u spoljnjem dijelu mreže. Gomes je bio prinuđen na izmjene.

One su urodile plodom tek u posljednjih 15-tak minuta kada je Videoton uspio da konačno preuzme igru. Iako je u finišu imao nekoliko prilika Videoton nije uspio da udvostruči prednost.

“Mi se ne zavaravamo, ovo je odličan rezultat, ali ide njima u prilog. Favoriti su, kvalitetnija su ekipa, skup ogromnog broja iskusnih internacionalaca, ali se nećemo predati u revanšu. Bolje ih sada poznajemo i probaćemo da iznenadimo”, zaključio je Rakojević.

Videoton - Mladost 2:1

Sehešfehervar - Stadion “Sosoi”. Gledalaca: 6.500. Sudija: Andreas Ekberg (Švedska). Strijelci: Vinicijus 35, Đurkso 41. minut (Videoton), Marković (penal) 3. minut (Mladost). Žuti kartoni: Alvarez (Videoton), Kaljević, Savićević i Tomić (Mladost).

Videoton: Tujvel, Vinicijus, Sekereš, Mamadu, Gomes, Kovač, Oliveira, Tot (Enet), Alvares (Paraiba), Đurkso (Klejnhesler), N. Nikolić.

Mladost: Vujadinović, Tomić, Živković, Šofranac, Mirković, Sanković, Taku, Savićević (Pavićević), Kaljević (Kalezić), Seratlić, Marković (Knežević).

Galerija

Bonus video: