Porto je "ubio" italijanski fudbal

71 pregleda 1 komentar(a)
Danijele de Rosi, Foto: Reuters
Danijele de Rosi, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.08.2016. 20:08h

"Osam mjeseci čekamo ovu utakmicu", glasila je rečenica trenera Rome Lućana Spaletija u najavi revanša protiv Porta u plej-ofu za Ligu šampiona.

Eliminacija, i to bolna, poslije 0:3 u Rimu, označila je i veliki neuspjeh "vučice", iako je sezona tek počela.

Igrački, Roma može i bez Lige šampiona, igraće Ligu Evrope, ali je krah na posljednjem stepeniku kvalifikacija učinio da Rimljani već u avgustu ostanu bez planiranih tridesetak miliona eura, koliko klubovi iz najvećih evropskih liga imaju zagarantovano ulaskom u Ligu šampiona.

"Izgubili smo veoma važnu utakmicu, a veliku nadu polagali smo u revanš sa Portom. Svi znamo šta za Romu znači nastup u Ligi šampiona", rekao je Spaleti nakon sinoćnjeg poraza.

Roma je bila pred nemogućom misijom, jer je nakon 1:1 u prvom meču već na startu revanša gubila sa 1:0, potom već do 50. minuta ostala sa dva igrača manje zbog opasnih faulova Danijelea de Rosija i Emersona.

"Tri crvena kartona u dva meča protiv Porta? Ne umijem to da objasnim, ne znam šta nam se desilo. Prošle sezone smo samo u jednom meču ostali s igračem manje, i to nakon dva žuta kartona, a sada ovako...

Činjenica da Roma neće igrati Ligu šampiona bi mogla da utiče i na finiš prelaznog roka. Neočekivanih prodaja vjerovatno neće biti, ali teško je očekivati i neko bitno pojačanje.

Navodno, da je Roma sinoć obezbijedila plasman u evropsku elitu, prvo naredno pojačanje bio bi španski vezista Borha Valero iz Fiorentine.

Kako god, Roma se možda i pojača do ponedjeljka u želji da se bori za Skudeto, ali italijanski fudbal je definitivno na dnu kada ni Roma, uz Juventus i Napoli trenutno najorganizovaniji klub na Apeninima, ne može da pronađe put do Lige šampiona.

Bonus video: